Sernik pod pierzynką

Autor:Ewa Madaj

Dobry serniczek to ciasto, które bardzo często gości na polskich stołach. Znaleźć można wiele różnych przepisów, my podajemy prosty i szybki w wykonan

Czytaj dalej

Uszka z mięsem w sosie ze świeżej cukinii i kurek

Autor:

Tradycyjne uszka nie zawsze muszą kojarzyć nam się ze świątecznymi lub klasycznymi daniami, takimi chociażby jak barszcz czerwony. Uszka mogą stać się

Czytaj dalej

Sałatka z Dzikiego Ryżu i sera Lazur Błękitny

Autor:

Lubisz dziki ryż i ser pleśniowy? Ten przepis będzie ucztą dla Twojego podniebienia! Pyszny, pełnowartościowy Ryż Dziki i wyśmienity ser Lazur Błękitn

Czytaj dalej

Zupa Casanovy - gotuj z sercem

Autor:

Odrobina kulinarnego doświadczenia wystarczy, by naszej Walentynce zaserwować prawdziwą miłosną ucztę. Atmosferę wieczoru podgrzeje gorąca zupa –

Czytaj dalej

Chrupiące kokosowe krewetki z sosem koperkowym

Autor:

Walentynki już za tydzień, a jednym z niezawodnych sposobów na ich świętowanie jest zmysłowa kolacja we dwoje. Wyjątkowa okazja wymaga specjalnego menu -

Czytaj dalej

Bezglutenowe biscotti z pistacjami oraz ciasteczka z oliwą

Autor:

Już niedługo ulubiony dzień łasuchów, czyli Tłusty Czwartek. Ponoć tego dnia nie liczy się kalorii, jednak osoby pilnujące diety często wolą samemu p

Czytaj dalej

Tajniki tradycyjnej kuchni wietnamskiej

Autor:

Chcesz zrobić wrażenie na gościach? Ugotuj im coś czego się nie spodziewają. Kuchnia wietnamska kusi bogactwem smaków i prostymi przepisami. Jeśli nie c

Czytaj dalej

Makaron ze szpinakiem i orzechami

Autor:

W zimie ciężko o prawidłowe utrzymanie w organizmie potrzebnych witamin. Cennym źródłem soli mineralnych i witamin jest wszystkim nam znany szpinak. Natom

Czytaj dalej

Domowy hamburger

Autor:

Przepis na domowego hamburgera – apetyczny wariant fastfoodowego przysmaku, który z łatwością możecie przygotować we własnej kuchni.

Czytaj dalej

Papryka nadziewana makaronem i mięsem

Autor:

Karnawał to czas przyjęć, dobrej i hucznej zabawy, muzyki i oczywiście pysznego jedzenia. Organizując karnawałowe party pamiętajmy, że diabeł tkwi w sz

Czytaj dalej

Wytrawne babeczki

Autor:

Przekąski na przyjęcie najczęściej kojarzą się nam z chipsami i słonymi paluszkami, które stanowią prawdziwą bombę kaloryczną. W krótkim czasie mo

Czytaj dalej

Zdrowie przez cały rok – dzięki polskim owocom

Autor:

Tradycyjne owoce, takie jak maliny, czarne porzeczki czy truskawki, uprawiane w przydomowych ogródkach lub na działkach, to jedno z najlepszych źródeł wit

Czytaj dalej

Mielone kotleciki z warzywami

Autor:Ewa Madaj

Mięso mielone jest bardzo popularne w naszym kraju. Podawać je można na różne sposoby. Doskonale nadaje się na zwykły obiad, a także wieczorne przyjęci

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: