Serowy savoir-vivre

Autor:

Szlachetność i delikatność ich smaku, rozbudza zmysły i kubki smakowe. Nie sposób ich porównać do zwykłej goudy czy edamskiego. Szlachetne sery pleśn

Czytaj dalej

Tarta z młodą marchwią

Autor:

Dziś na obiad tarta z młoda marchewką :) Sprawdźcie nasz przepis.

Czytaj dalej

Przepis na Lasagne z tuńczykiem i ricottą

Autor:

Od kilkudziesięciu lat, Tuńczyk w oliwie z oliwek Rio Mare stanowi ulubiony przysmak włoskich rodzin. Dlaczego? Odpowiedź jest bardzo prosta. Włosi po pros

Czytaj dalej

Przepis na Trzy Krówki

Autor:

Na liście świątecznych łakoci nie może zabraknąć wypełnionych pysznymi bakaliami mazurków, wielkanocnych bab czy makowych strucli. A może w te święt

Czytaj dalej

Sałatka z soczewicy

Autor:

Soczyste pomidory, chrupiąca kapusta pekińska, złocista kukurydza, ostra cebula, ogórki, kawałki mięciutkiego kurczaka, a wszystko skąpane w pysznym sosi

Czytaj dalej

Z dalekiej Ameryki na nasze talerze

Autor:

Pikantne skrzydełka z kurczaka, soczyste nuggetsy, ogromne piętrowe hamburgery – nietrudno zgadnąć, w jakiej kuchni znajdziemy te przysmaki. Choć kuc

Czytaj dalej

Sałatka caprese

Autor:

Nie masz czasu? Cały czas się spieszysz? Chciałabyś przygotować coś wyjątkowego, a jednocześnie niebędącego zbyt dużym wyzwaniem? Mamy dla Ciebie ide

Czytaj dalej

Dzień Bez Mięsa

Autor:

Zostań jednodniowym wegetarianinem! Jest ku temu okazja – 20 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień bez Mięsa. Okazja idealna, bo nazajutrz pierwszy dz

Czytaj dalej

Babeczki z nowalijkami

Autor:

Wraz z nadejściem wiosny wraca ochota na organizowanie wiosennych przyjęć. W tym czasie w sklepach, pojawiają się nowalijki – znakomity składnik kok

Czytaj dalej

Dzień świętego Patryka ... od kuchni

Autor:

Radosne pochody całych w zieleni Irlandczyków, mieszkania udekorowane zielonymi gałązkami i trójlistną koniczyną, zielone piwo w ręce i mnóstwo jedzeni

Czytaj dalej

Sernik o aromatycznym smaku Baileys

Autor:

Baileys to idealny sposób na celebrowanie niezapomnianych chwil w życiu. Aby się o tym przekonać, wyczaruj prawdziwe pyszności – ciasta, koktajle, de

Czytaj dalej

Sałatka z uszkami z pieczarkami, wędzonym łososiem i kolorową fasolką szparagową

Autor:

Czy uszka skazane są na wieczny i nierozerwalny związek z barszczem? Czy tylko w takiej postaci zadomowiły się w naszej kuchni? Przyzwyczailiśmy się do

Czytaj dalej

Kuchnia izraelska - mieszanka smaków z całego świata

Autor:dr Radosław Kożuszek

Dzisiejsza kuchnia izraelska jest mieszanką wielu kuchni świata o przewadze potraw arabskich i tureckich. Jest prosta, smaczna, sycąca, a dzięki podawanym d

Czytaj dalej

Szukaj

Niacynamid – wszechstronny składnik w dziedzinie pielęgnacji skóry

Autor:
Niacynamid – wszechstronny składnik w dziedzinie pielęgnacji skóry

Niacynamid, znany również jako witamina B3 lub PP, stał się jednym z najpopularniejszych składników w kosmetologii. Jego wszechstronność, de

Czytaj dalej
Udostępnij:

Zimowy wystrój wnętrz – jak stworzyć magiczną atmosferę na cały sezon?

Autor:
Zimowy wystrój wnętrz – jak stworzyć magiczną atmosferę na cały sezon?

Zima to niezwykły czas, kiedy wnętrza naszych domów zyskują na znaczeniu jako przestrzenie ciepła, relaksu i spotkań. To nie tylko okres Świąt Bo

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij: