Dlaczego dzieci powinny pić mleko

Autor:

Obrzydliwe kożuchy, dziwny zapach i mało atrakcyjny wygląd… to główne powody dla których większość dzieci natychmiast zamyka buzię, kiedy tylko

Czytaj dalej

Pierogi jak u mamy

Autor:Natalia Tyszka

Większości z nas właśnie pierogi na myśl przywodzą wspomnienia o rodzinnym domu. Takich pysznych pierogów nikt poza mamą czy babcią nie potrafi tak upi

Czytaj dalej

Uwaga na nowalijki

Autor:

Przedwiośnie to jeden z najtrudniejszych okresów dla naszego organizmu. Czujemy się zmęczeni, rozbici, rozdrażnieni, a nasze ciało instynktownie domaga si

Czytaj dalej

Św. Patryk od kuchni

Autor:

W dniu Św. Patryka miliony ludzi na świecie, a szczególnie w Irlandii szaleją na punkcie koloru zielonego – w tonacji ubrań dominuje zielony, w pubac

Czytaj dalej

Chcesz mieć jajko, pozwól kurze gdakać

Autor:Natalia Tyszka

Wydawałoby się, że zakup jajek w sklepie nie powinien być niczym nadzwyczajnym. Jak się okazuje wciąż mamy problem z rozszyfrowywaniem istotnych piecząt

Czytaj dalej

Lekki przysmak zawsze pod ręką

Autor:

Polacy uchodzą za smakoszy ptasiego mleczka. Najczęściej jednak jest ono dostępne albo w dużych opakowaniach, które ciężko zabrać ze sobą, albo w malu

Czytaj dalej

Kiełkowa dieta

Autor:

Być może jeszcze nigdy ich nie jadłaś, bo wydawało ci się, że to jedynie niesmaczne korzonki. Jeśli jednak dowiesz się ile mają witamin, szybko zmieni

Czytaj dalej

Pizza – przysmak rodem z Włoch

Autor:Natalia Tyszka

Smak pizzy zna chyba każdy. Dzisiaj wydawałoby się, że pizza nie jest żadnym rarytasem, a jedynie pomysłem na zamówienie czegoś na telefon, gdy akurat n

Czytaj dalej

Stek z krabem

Autor:

Co zrobić by ostatnim tygodniom polskiej zimy dodać nieco gorącego śródziemnomorskiego słońca? Odpowiedź znajduje się w kuchni... a dokładniej w coraz

Czytaj dalej

366 Obiadów - praktyczna książka kucharska

Autor:

366 Obiadów… książka kucharska z początku XX wieku napisana przez autorkę „Kucharza krakowskiego” – Marię Gruszecką. Zawiera wypr

Czytaj dalej

Gotuj na parze

Autor:

Jak schudnąć, nie przechodząc na drastyczną dietę i bez codziennych wizyt w siłowni, na które zwyczajnie najczęściej nie ma czasu? Odpowiedź wydaje si

Czytaj dalej

Kuchnia przyszłości

Autor:

Kawior z arbuza, ryba o smaku czekoladowym, dyniowy makaron? Dla kuchni molekularnej nie ma smaków niemożliwych. Danie o niespotykanej wcześniej formie, pows

Czytaj dalej

Zielono mi – o smaku rukoli

Autor:Natalia Tyszka

Rukola to rodzaj sałaty, która coraz częściej pojawia się na naszych talerzach. Dodajemy ją przede wszystkim do sałatek, pizzy czy wszelkich potraw warzy

Czytaj dalej

Szukaj

Niacynamid – wszechstronny składnik w dziedzinie pielęgnacji skóry

Autor:
Niacynamid – wszechstronny składnik w dziedzinie pielęgnacji skóry

Niacynamid, znany również jako witamina B3 lub PP, stał się jednym z najpopularniejszych składników w kosmetologii. Jego wszechstronność, de

Czytaj dalej
Udostępnij:

Zimowy wystrój wnętrz – jak stworzyć magiczną atmosferę na cały sezon?

Autor:
Zimowy wystrój wnętrz – jak stworzyć magiczną atmosferę na cały sezon?

Zima to niezwykły czas, kiedy wnętrza naszych domów zyskują na znaczeniu jako przestrzenie ciepła, relaksu i spotkań. To nie tylko okres Świąt Bo

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij: