Crostini z żurawinowym serkiem śmietankowym

Autor:

Dzisiaj podsuwamy Wam przepis na wspaniałą przekąskę, którą z pewnością możemy wykorzystać planując romantyczna kolację we dwoje. W końcu Walentynk

Czytaj dalej

OPONKI SEROWE

Autor:Anna Włodarczyk

W tym roku karnawał jest rekordowo długi, trwa aż do 8 marca! Zachęcam do przygotowania pysznych oponek serowych, które będą smakować każdemu: od dziec

Czytaj dalej

Imprezowe menu

Autor:Natalia Tyszka

Karnawał daje wiele możliwości korzystania z zaproszeń na spotkania i imprezy towarzyskie. O ile jednak to my jesteśmy na nie zapraszani odpada nam główk

Czytaj dalej

17 stycznia – Dzień Kuchni Włoskiej

Autor:Natalia Tyszka

17 stycznia na całym świecie obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Kuchni Włoskiej. Warto więc tego dnia wybrać się na obiad lub kolację do jednej z wł

Czytaj dalej

Era hamburgera na finiszu?

Autor:

Dzisiaj cały świat pędzi, a my razem z nim. Nie mamy na nic czasu. W pośpiechu podróżujemy, pracujemy na podwyższonych obrotach, żeby zadowolić szefa.

Czytaj dalej

Wino do obiadu

Autor:Natalia Tyszka

Planujesz uroczysty obiad, na który zaprosiłaś rodzinę lub przyjaciół? Do wykwintnych, przygotowanych przez Ciebie dań obowiązkowo powinnaś podać każ

Czytaj dalej

Tropikalne szaleństwo zimową porą

Autor:

Nadszedł czas karnawałowych bali i przyjęć. Tradycyjnie, jak co roku, a może po raz pierwszy, planujesz zaprosić do siebie znajomych. Prywatki są zawsze

Czytaj dalej

Cukierkowe nowości Wawel

Autor:

Każdy kolejny rok przynosi nowe niespodzianki. Również firma Wawel przygotowała dla swoich konsumentów słodkie nowości. W 2011 roku do oferty produktowej

Czytaj dalej

Karnawałowe koktajle - poznaj tajniki miksologii

Autor:

Podczas gorących karnawałowych nocy nie może zabraknąć smakowitych drinków. Umiejętne przygotowanie koktajli wymaga kreatywności, zmysłu artystycznego

Czytaj dalej

Co zrobić z jedzeniem po świętach?

Autor:

Marnowanie żywności to coraz częściej poruszana kwestia, zwłaszcza w krajach wysoko rozwiniętych. Skalę zjawiska potęgują: rosnąca zamożność społe

Czytaj dalej

Śledź z łososiem w sosie śmietanowym z suszonymi owocami

Autor:

A to już ostatnia propozycja na śledzika, która pozwoli Wam wprowadzić na świąteczny stół tradycyjną potrawę w nowej aranżacji.

Czytaj dalej

Śledź w sosie curry

Autor:

Co myślicie o połączeniu śledzia i sosu carry? Jeżeli jesteście entuzjastkami tej przyprawy, może warto skorzystać z naszego przepisu i zaskoczyć gośc

Czytaj dalej

Bożonarodzeniowe zwyczaje

Autor:

W różnych krajach, w różnych kręgach kulturowych okres świąteczny celebruje się na wiele sposobów. W Polsce, tak jak w innych państwach prezenty przyn

Czytaj dalej

Szukaj

Niacynamid – wszechstronny składnik w dziedzinie pielęgnacji skóry

Autor:
Niacynamid – wszechstronny składnik w dziedzinie pielęgnacji skóry

Niacynamid, znany również jako witamina B3 lub PP, stał się jednym z najpopularniejszych składników w kosmetologii. Jego wszechstronność, de

Czytaj dalej
Udostępnij:

Zimowy wystrój wnętrz – jak stworzyć magiczną atmosferę na cały sezon?

Autor:
Zimowy wystrój wnętrz – jak stworzyć magiczną atmosferę na cały sezon?

Zima to niezwykły czas, kiedy wnętrza naszych domów zyskują na znaczeniu jako przestrzenie ciepła, relaksu i spotkań. To nie tylko okres Świąt Bo

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij: