Wiejskie filety śledziowe w tortilli

Autor:

Na świątecznym stole nie może zabraknąć śledzi. Jeżeli nie masz jeszcze pomysłu, jak je przyrządzić w tym roku, podsuwamy Ci smakowity przepis.

Czytaj dalej

Czekolada żurawinowa

Autor:

Co powiecie na własnoręcznie przygotowaną czekoladę z żurawinami? Taki słodki przysmak będzie jak znalazł w piątkowy, zimowy dzień. Zobacz, co będzie

Czytaj dalej

Słodkie grissini

Autor:

Wielkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Już niebawem na stołach, obok tradycyjnego barszczu i karpia, pojawią się serniki, makowce i p

Czytaj dalej

NALEŚNIKI FARMERSKIE

Autor:Anna Włodarczyk

Kiedyś jadłam podobne danie w pracy (korzystaliśmy wówczas z cateringu) i przeniosłam je do domu, ku uciesze swojego męża. Jest to danie bardzo pożywne,

Czytaj dalej

KOZACKIE OGÓRKI

Autor:

Firma PROVITUS korzystając ze staropolskich, kresowych receptur proponuje kolejną nowość – KONSERWOWE OGÓRKI KOZACKIE. Wyśmienite ogórki konserwo

Czytaj dalej

Zupa dyniowa na ostro

Autor:Anna Włodarczyk

Sezon dyniowy dobiega końca, już dawno po Halloween i wielkim "dyniowaniu", ale na sam koniec sezonu proponuję moją ulubioną zupę dyniową na ostro. Wypr

Czytaj dalej

Energetyczny balsam dla umysłu - dieta na pamięć

Autor:

Na kłopoty z pamięcią skarży się nawet co trzecia osoba powyżej 65. roku życia. Jednym z najprostszych – i najmniej docenianych – sposobów n

Czytaj dalej

Tradycja ze smakiem

Autor:

Z Lindowa to nowa marka spod szyldu Delic-Pol. Produkty z tej linii to aromatyczne, luksusowe wypieki, nawiązujące do najlepszych tradycji w cukiernictwie. Ja

Czytaj dalej

Karkówka z musztardową chrupką skórką w majerankowym sosie

Autor:

Soczysta karkówka, aromatyczny czosnek i nutka wytrawnego czerwonego wina – to musi się udać. Dodajmy do tego odgłos chrupiącej skórki i sposób na

Czytaj dalej

Według zasad i z szacunkiem, czyli jak parzyć herbatę

Autor:

Nie każdy wie, że parzenie herbaty, to nie tylko włożenie torebki do kubeczka i zalanie jej wrząca wodą. Parzenie herbaty to specjalny ceremoniał znany i

Czytaj dalej

Jakie pieczywo warto kupować?

Autor:

Na pewno nieraz zastanawiałyśmy się nad tym, jakie pieczywo warto kupić. W piekarni czy w supermarkecie mamy ogromny wybór gatunków chleba – ciemne,

Czytaj dalej

Smaczny początek dnia

Autor:

Od listopada na rynku dostępna jest zupełnie nowa linia Kaszek Nestlé „Dzień Dobry”. Nowe Kaszki to specjalna propozycja na pierwszy pożywny po

Czytaj dalej

Polacy to kawosze?

Autor:

W naszym kraju sukcesywnie rozwija się kultura picia kawy. Wzrasta związana z nim świadomość konsumentów i w związku z tym zapotrzebowanie na kawę najle

Czytaj dalej

Szukaj

Niacynamid – wszechstronny składnik w dziedzinie pielęgnacji skóry

Autor:
Niacynamid – wszechstronny składnik w dziedzinie pielęgnacji skóry

Niacynamid, znany również jako witamina B3 lub PP, stał się jednym z najpopularniejszych składników w kosmetologii. Jego wszechstronność, de

Czytaj dalej
Udostępnij:

Zimowy wystrój wnętrz – jak stworzyć magiczną atmosferę na cały sezon?

Autor:
Zimowy wystrój wnętrz – jak stworzyć magiczną atmosferę na cały sezon?

Zima to niezwykły czas, kiedy wnętrza naszych domów zyskują na znaczeniu jako przestrzenie ciepła, relaksu i spotkań. To nie tylko okres Świąt Bo

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij: