Parboiled- ryż, który się nie klei

Autor:Emilia Bolska

Nie zaglądać do garnka, mieszać tylko widelcem, przepłukać kilkakrotnie przed gotowaniem, dodawać olej, oliwę, masło, wcześniej przesmażać na patelni

Czytaj dalej

Warto jeść czosnek

Autor:Natalia Tyszka

Czosnek to zarazem gatunek warzywa, przyprawa do potraw, a także roślina lecznicza o bogatych właściwościach. Pochodzi z Azji, skąd rozprzestrzeniony zos

Czytaj dalej

Wiosenna metamorfoza

Autor:Emilia Bolska

Któż z nas nie lubi wiosny i nie tęskni do niej? Gdy nadchodzą ciepłe dni, mamy ochotę zanucić: "Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty…". Wiosna to cza

Czytaj dalej

Uczymy się odpowiedni sposób umieszczać żywność w lodówce

Autor:Barbara Kusicka

Wydawałoby się, że poukładanie produktów żywnościowych w lodówce to żadna filozofia. Większość z nas nawet się nad tym nie zastanawia. Po powrocie

Czytaj dalej

Zrób kulinarną niespodzienkę swojemu partnerowi!

Autor:Emilia Bolska

Choć od Walentynek minęło już sporo czasu to nie powód do tego, by w dalszym ciągu nie zabiegać o względy swojego partnera – w końcu związek pow

Czytaj dalej

Jedz owsiankę na zdrowie!

Autor:Emilia Bolska

W okresie zimowym zwykle mamy mniej ruchu, a co za tym idzie większość z nas zauważa, że przytyliśmy. Wynika to przede wszystkim z faktu, że nieodpowiedn

Czytaj dalej

Z historii przypraw - curry

Autor:Emilia Bolska

Curry słusznie kojarzy nam się z kuchnią indyjską. Od jakiegoś czasu jednak zaczyna królować również na polskich stołach. Warto wobec tego wiedzieć s

Czytaj dalej

Kawa na dobry nastrój?

Autor:Natalia Tyszka

Kawa na stałe już wpisała się w rytm naszego codziennego dnia. Oczywiście są tacy, którzy kawy nie piją ze względów zdrowotnych lub po prostu nie odcz

Czytaj dalej

Przygotuj się na przesilenie wiosenne

Autor:Emilia Bolska

Wszyscy zgodnie przyznamy, że mamy już dość śniegu i mrozu. Chyba każdy z nas zaczął już niecierpliwie wyglądać wiosny. Na szczęście już rozpoczni

Czytaj dalej

Twój mężczyzna w… kuchni – wybierz swój typ

Autor:Emilia Bolska

Mężczyźni nie często udzielają się w kuchni. Nie znaczy, że wszyscy nie potrafią gotować. Nie na darmo mówi, że najlepsi kucharze to z reguły faceci

Czytaj dalej

16 lutego nie zapomnij o Śledziku

Autor:Natalia Tyszka

"Śledzik", czyli ostatni dzień karnawału, wypada nam w tym roku we wtorek 16 lutego. Ten dzień zwykle spędzamy w gronie znajomych i obowiązkowo przy potra

Czytaj dalej

W Tłusty Czwartek nie licz kalorii

Autor:Natalia Tyszka

Nikt z nas nie powinien przeżyć dzisiejszego dnia bez zjedzenia pysznego, polukrowanego pączka! To wyjątkowy dzień, kiedy nie odstraszają nas kalorie. Zgo

Czytaj dalej

O smaku kaszy gryczanej

Autor:Emilia Bolska

Kasza gryczana w polskiej kuchni od lat wykorzystywana jest jako dodatek do wielu potraw z mięs. Wytwarzana jest z gryki, podobnie jak kasza krakowska. Zawiera

Czytaj dalej

Szukaj

Niacynamid – wszechstronny składnik w dziedzinie pielęgnacji skóry

Autor:
Niacynamid – wszechstronny składnik w dziedzinie pielęgnacji skóry

Niacynamid, znany również jako witamina B3 lub PP, stał się jednym z najpopularniejszych składników w kosmetologii. Jego wszechstronność, de

Czytaj dalej
Udostępnij:

Zimowy wystrój wnętrz – jak stworzyć magiczną atmosferę na cały sezon?

Autor:
Zimowy wystrój wnętrz – jak stworzyć magiczną atmosferę na cały sezon?

Zima to niezwykły czas, kiedy wnętrza naszych domów zyskują na znaczeniu jako przestrzenie ciepła, relaksu i spotkań. To nie tylko okres Świąt Bo

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij: