Miękkie serce karczocha, czyli co kryje się w najzdrowszym warzywie świata

Autor:

Lubisz jeść, ale boisz się, że nie zawsze to, co smaczne jest równocześnie zdrowe? A może każda chwila kulinarnej przyjemności opłacona jest uczuciem

Czytaj dalej

Konserwanty i barwniki, czyli dodatki do żywności

Autor:Natalia Tyszka

Odkąd pamiętamy produkty, które kupowaliśmy w sklepach zawierały pewne ilości konserwantów. Miały one na celu przedłużenie trwałości produktów, pod

Czytaj dalej

Placki kukurydziane z indykiem i guacamole

Autor:

Przepis dla 2 osób. Czas przygotowania wynosi 30 minut.

Czytaj dalej

Woda, witaminy i antyoksydanty

Autor:

Witamina C dzięki swoim właściwościom wzmacnia odporność tak istotną w okresie jesienno-zimowym. Równie ważne są antyoksydanty, które niwelują skutk

Czytaj dalej

Kuchnia pełna pomidorów

Autor:

Adio, pomidory! Adio, ulubione! Słoneczka zachodzące za mój zimowy stół!” – śpiewał przed laty Kabaret Starszych Panów. Dziś na szczęście

Czytaj dalej

Tricolor – ajerkoniak, kawa i lody

Autor:

Zima to okres, w którym w szczególny sposób należy sprawiać sobie i bliskim przyjemności. W naszej zimowej diecie, oprócz rozgrzewających potraw, powinn

Czytaj dalej

Owocowe herbaty – sprawdzone sposoby na przeziębienie

Autor:

Dreszcze, łamanie w kościach, kaszel, początki kataru – objawy przeziębienia zna każdy z nas. Na początku warto jest sięgnąć po tradycyjne, spraw

Czytaj dalej

Kremowa przyjemność

Autor:

Tradycja sera mascarpone wywodzi się z Lombardii i sięga końca XVI wieku. Początkowo ser ten wytwarzany był domowym sposobem przez chłopów z okolic włos

Czytaj dalej

Imprezowe hity

Autor:

Pyszne, lekkie, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Oto kilka sposobów na niecodzienne potrawy, którymi Twoi goście będą mogli się delektować bez wyrzutów

Czytaj dalej

Masy krówkowe

Autor:

Masy krówkowe w trzech wariantach smakowych: kajmakowym, orzechowym i kokosowym, są produktem całkowicie naturalnym - nie zawierają konserwantów, stanowią

Czytaj dalej

Francuskie ciasto z lodami i ziarnem kawy w karmelu

Autor:

Przepis na porcje dla sześciu osób.

Czytaj dalej

Buraczki suszone

Autor:

Nowy produkt marki Warzywko składa się z najwyższej jakości suszonych, czerwonych buraków, które stanowią doskonałą alternatywę dla świeżych warzyw.

Czytaj dalej

Pieczony banan z kajmakiem, bitą śmietaną i lodami krówkowymi

Autor:

Jesienny deser z dodatkiem lodów? To możliwe! Podajemy składniki na porcje dla dwóch osób.

Czytaj dalej

Szukaj

Niacynamid – wszechstronny składnik w dziedzinie pielęgnacji skóry

Autor:
Niacynamid – wszechstronny składnik w dziedzinie pielęgnacji skóry

Niacynamid, znany również jako witamina B3 lub PP, stał się jednym z najpopularniejszych składników w kosmetologii. Jego wszechstronność, de

Czytaj dalej
Udostępnij:

Zimowy wystrój wnętrz – jak stworzyć magiczną atmosferę na cały sezon?

Autor:
Zimowy wystrój wnętrz – jak stworzyć magiczną atmosferę na cały sezon?

Zima to niezwykły czas, kiedy wnętrza naszych domów zyskują na znaczeniu jako przestrzenie ciepła, relaksu i spotkań. To nie tylko okres Świąt Bo

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij: