Duet w kuchni

Autor:

Kiedy szefowie kuchni z różnych stron świata i wywodzący się z różnych kultur spotykają się w jednej kuchni, efekt ich pracy będzie z pewnością smak

Czytaj dalej

Dlaczego chudzi nie tyją?

Autor:

W dzisiejszym świecie więcej osób zagrożonych jest otyłością niż głodem. Spożywanie niezdrowego jedzenia w nadmiernych ilościach po prostu zabija. Is

Czytaj dalej

Mrożona herbata hitem letnich imprez

Autor:

Czarna, biała, zielona a nawet czerwona – w postaci mrożonej herbaty każdy gatunek liściastego napoju doskonale ugasi pragnienie w gorące letnie dni.

Czytaj dalej

Sambal – Indonezyjski specjał

Autor:

Sambal, słynny indonezyjski sos, króluje na stołach od Sumatry aż po samą Papuę. Robiony na bazie prawdziwych papryczek chilli, posiada niezliczoną iloś

Czytaj dalej

Pikantne kebaby z grilla

Autor:

Podajemy ze słodko-pikantnym sosem chili TaoTao.

Czytaj dalej

Karkówka z grilla

Autor:

Sezon letni to okres, w który upływa nam pod znakiem grillowania. Chętniej spędzamy czas w ogródkach, czy na działkach, organizujemy garden party. Pomysł

Czytaj dalej

Zamknij lato w słoiku

Autor:

Przy pomocy tradycyjnego cukru białego, łatwo i szybko można przygotować smakowite marmolady, musy i wszelkie domowe konfitury. Choć na ich sporządzenie t

Czytaj dalej

Szynka z nogą

Autor:

Niezbędna jako element tradycyjnego staropolskiego stołu. Niezastąpiona podczas biesiad, wesel i pikników. Przygotowana według tradycyjnych receptur, gotow

Czytaj dalej

W poszukiwaniu pomysłu na deser lodowy

Autor:

Eleganckie, owalne opakowania zdobią pejzaże inspirowane twórczością Moneta. Wnętrze skrywa kompozycję kremowych lodów w wykwintnych smakach, aromatyczn

Czytaj dalej

Lekko wygraj z cholesterolem

Autor:

Wakacje to świetny okres, aby zrzucić kilka kilogramów i wymodelować sylwetkę. To także najlepszy czas w roku, żeby zmienić swoje przyzwyczajenia żywie

Czytaj dalej

Porcja energii na cały dzień

Autor:

Zdrowe i pożywne odżywianie nie musi oznaczać diety. Wiedzą o tym szefowie kuchni hotelu The Westin Warsaw, którzy właśnie wprowadzili śniadanie SuperFo

Czytaj dalej

Dla smakoszy domowych przetworów

Autor:

Każdy z nas pamięta z dzieciństwa słoiki wypełnione sezonowymi specjałami i ten smak ogórków kiszonych, sałatek marynowanych i grzybów. Przetwory domo

Czytaj dalej

Słodka kukurydza

Autor:

O istnieniu kukurydzy Europa po raz pierwszy dowiedziała się od Krzysztofa Kolumba w 1492 r., który odkrył jej uprawę na Kubie. Nazwał ją "mais" - od ind

Czytaj dalej

Szukaj

Śluz ślimaka niezwykły składnik koreańskich kosmetyków

Autor:
Śluz ślimaka  niezwykły składnik koreańskich kosmetyków

Koreańska pielęgnacja skóry od lat fascynuje miłośników beauty na całym świecie. Innowacyjne formuły, niestandardowe składniki i obietnica promiennej

Czytaj dalej
Udostępnij:

Wyposażenie lodziarni – jak wybrać odpowiednie urządzenia do przechowywania i prezentacji lodów?

Autor:
Wyposażenie lodziarni – jak wybrać odpowiednie urządzenia do przechowywania i prezentacji lodów?

Prowadzenie lodziarni to nie tylko praca nad doskonaleniem receptury lodów, ale także umiejętność doboru wyposażenia, które zapewni idealne w

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak wybrać baterię wannową oraz deszczownicę?

Autor:
Jak wybrać baterię wannową oraz deszczownicę?

Dzięki bogatemu asortymentowi wyposażenia łazienek możemy dziś stworzyć funkcjonalną przestrzeń. Pomagają nam w tym nowoczesne i eleganckie baterie wan

Czytaj dalej
Udostępnij:

Anti-aging w tandemie Duety składników dla jesiennego odmłodzenia

Autor:
Anti-aging w tandemie Duety składników dla jesiennego odmłodzenia

Anti-aging to jeden z priorytetów jesieni. Nasza skóra wciąż odczuwa konsekwencje letnich szaleństw, a już na horyzoncie pojawiają się Świ

Czytaj dalej
Udostępnij:

Naturalne środki na poprawę odporności i wzmocnienie organizmu.

Autor:
Naturalne środki na poprawę odporności i wzmocnienie organizmu.

W dzisiejszych czasach, szczególnie w okresach przeziębień i grypy, coraz więcej osób szuka naturalnych sposobów na wzmocnienie odporno

Czytaj dalej
Udostępnij: