Duet w kuchni
Kiedy szefowie kuchni z różnych stron świata i wywodzący się z różnych kultur spotykają się w jednej kuchni, efekt ich pracy będzie z pewnością smak
Dlaczego chudzi nie tyją?
W dzisiejszym świecie więcej osób zagrożonych jest otyłością niż głodem. Spożywanie niezdrowego jedzenia w nadmiernych ilościach po prostu zabija. Is
Mrożona herbata hitem letnich imprez
Czarna, biała, zielona a nawet czerwona – w postaci mrożonej herbaty każdy gatunek liściastego napoju doskonale ugasi pragnienie w gorące letnie dni.
Sambal – Indonezyjski specjał
Sambal, słynny indonezyjski sos, króluje na stołach od Sumatry aż po samą Papuę. Robiony na bazie prawdziwych papryczek chilli, posiada niezliczoną iloś
Karkówka z grilla
Sezon letni to okres, w który upływa nam pod znakiem grillowania. Chętniej spędzamy czas w ogródkach, czy na działkach, organizujemy garden party. Pomysł
Zamknij lato w słoiku
Przy pomocy tradycyjnego cukru białego, łatwo i szybko można przygotować smakowite marmolady, musy i wszelkie domowe konfitury. Choć na ich sporządzenie t
Szynka z nogą
Niezbędna jako element tradycyjnego staropolskiego stołu. Niezastąpiona podczas biesiad, wesel i pikników. Przygotowana według tradycyjnych receptur, gotow
W poszukiwaniu pomysłu na deser lodowy
Eleganckie, owalne opakowania zdobią pejzaże inspirowane twórczością Moneta. Wnętrze skrywa kompozycję kremowych lodów w wykwintnych smakach, aromatyczn
Lekko wygraj z cholesterolem
Wakacje to świetny okres, aby zrzucić kilka kilogramów i wymodelować sylwetkę. To także najlepszy czas w roku, żeby zmienić swoje przyzwyczajenia żywie
Porcja energii na cały dzień
Zdrowe i pożywne odżywianie nie musi oznaczać diety. Wiedzą o tym szefowie kuchni hotelu The Westin Warsaw, którzy właśnie wprowadzili śniadanie SuperFo
Dla smakoszy domowych przetworów
Każdy z nas pamięta z dzieciństwa słoiki wypełnione sezonowymi specjałami i ten smak ogórków kiszonych, sałatek marynowanych i grzybów. Przetwory domo
Słodka kukurydza
O istnieniu kukurydzy Europa po raz pierwszy dowiedziała się od Krzysztofa Kolumba w 1492 r., który odkrył jej uprawę na Kubie. Nazwał ją "mais" - od ind
Szukaj
Śluz ślimaka niezwykły składnik koreańskich kosmetyków
Koreańska pielęgnacja skóry od lat fascynuje miłośników beauty na całym świecie. Innowacyjne formuły, niestandardowe składniki i obietnica promiennej
Wyposażenie lodziarni – jak wybrać odpowiednie urządzenia do przechowywania i prezentacji lodów?
Prowadzenie lodziarni to nie tylko praca nad doskonaleniem receptury lodów, ale także umiejętność doboru wyposażenia, które zapewni idealne w
Jak wybrać baterię wannową oraz deszczownicę?
Dzięki bogatemu asortymentowi wyposażenia łazienek możemy dziś stworzyć funkcjonalną przestrzeń. Pomagają nam w tym nowoczesne i eleganckie baterie wan
Anti-aging w tandemie Duety składników dla jesiennego odmłodzenia
Anti-aging to jeden z priorytetów jesieni. Nasza skóra wciąż odczuwa konsekwencje letnich szaleństw, a już na horyzoncie pojawiają się Świ
Naturalne środki na poprawę odporności i wzmocnienie organizmu.
W dzisiejszych czasach, szczególnie w okresach przeziębień i grypy, coraz więcej osób szuka naturalnych sposobów na wzmocnienie odporno