Koniak Baron Otard w kobiecym wydaniu

Autor:

Wyrafinowany smak, pełny aromat oraz niezmienna od setek lat receptura stanowią o niezwykłym charakterze francuskiego koniaku Baron Otard. Jego zdecydowane,

Czytaj dalej

6 sierpnia, czyli świętujemy Dzień Musztardy

Autor:

Spośród czterech tysięcy rodzajów musztard znanych na świecie w Polsce dostępnych jest zaledwie kilkanaście. Musztarda jest afrodyzjakiem z bogatą histo

Czytaj dalej

Owocowa Margarita z tequilą Camino Real

Autor:

Arbuz, maliny, melon czy brzoskwinie – sezonowe owoce to kwintesencja smaków lata. Kuszą bogatą paletą kolorów i aromatów. Soczyste owoce są rów

Czytaj dalej

Bombay Sapphire Bramble

Autor:

Własnoręcznie wyciskane soki oraz dojrzałe owoce to podstawa letniej linii koktajli stworzonej przez miksologów marki Bombay Sapphire. Eleganckie i odświe

Czytaj dalej

Mrożona herbata cytrynowa – idealna na letnie temperatury

Autor:

Gdy z nieba leje się żar godny śródziemnomorskiego klimatu, nasz organizm potrzebuje bardzo dużej ilości płynów. Nic tak dobrze nie gasi pragnienia, jak

Czytaj dalej

Szarlotka a'la Female

Autor:

Na prośbę naszych facebookowych fanek postanowiliśmy zdradzić sekretny przepis na szarlotkę, której zdjęcie zamieściliśmy wczoraj na femalowym profilu

Czytaj dalej

Żurawinowe lody? – Na zdrowie!

Autor:

Lekarze potwierdzają, że jedzenie lodów poprawia samopoczucie i łagodzi stres, a przy tym przywołuje miłe wspomnienia z dzieciństwa. Więc kto z nas nie

Czytaj dalej

Wino musujące z malinami

Autor:

Kobiety nie są tak bardzo skomplikowane jak Ci się wydaje. Czasem niewielkim nakładem czasu i pracy możecie zrobić im niezwykłą przyjemność, która bę

Czytaj dalej

Serowy przysmak z winogronem

Autor:

Kukurydza Gold Dawtona nadaje się nie tylko do dań meksykańskich, ale równie dobrze wypada w lekkich sałatkach serwowanych jako samodzielne danie lub jako

Czytaj dalej

Truskawkowe koktajlowe szaleństwo

Autor:

Początek czerwca to czas, kiedy w sklepach i na targowiskach pojawiają się już dojrzałe, polskie truskawki. Warto to wykorzystać i wypróbować kilka prze

Czytaj dalej

Sunquick Lassi

Autor:

Lassi to napój rodem z Indii, idealny na gorące wiosenne i letnie popołudnia. Wspaniale gasi pragnienie i orzeźwia zmęczone temperaturami ciało.

Czytaj dalej

Chleb – tradycja i nowoczesność

Autor:

KAMIS wprowadza pierwsze na rynku mieszanki ziół i przypraw do chleba w trzech wariantach: Przyprawę do chleba włoskiego, Przyprawę do chleba litewskiego,

Czytaj dalej

Czosnek w kuchni

Autor:

Czosnek to jedna z najpopularniejszych przypraw w polskiej kuchni. Naturalny, pieczony, suszony, marynowany. Bez jego intensywnego aromatu wiele potraw stracił

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: