CIN&CIN smaki lata
Czas: letni, upalny wieczór. Miejsce: centrum miasta, nadmorski kurort lub coctail party. Towarzystwo: oczywiście najlepsze. Cel: poczuć się wyjątkow
Pięć nietypowych piw z całego świata
Jesteśmy przyzwyczajeni do klasycznych smaków piwa, a na świecie istnieje przecież wiele oryginalnych gatunków złotego trunku. Warto po nie sięgnąć bę
Herbata – liściasta czy ekspresowa?
Wielu z nas nie wyobraża sobie życia bez herbaty. To napój, który spożywamy chętnie kilka razy w ciągu dnia. Mamy swoje ulubione smaki i zgodnie z własn
Wiosenna rapsodia
Wiosna powoduje, że wszystko budzi się do życia, rośliny rozkwitają, zwierzęta budzą się ze snu. Wraz z wiosną nadchodzą Święta Wielkiej Nocy, któr
Kilka słów o pieczywie
Większość z nas nie wyobraża sobie bez niego życia. Chleb stał się bowiem od wieków głównym składnikiem naszej diety. Jest standardowym składnikiem
Kuchnia przyszłości
Kawior z arbuza, ryba o smaku czekoladowym, dyniowy makaron? Dla kuchni molekularnej nie ma smaków niemożliwych. Danie o niespotykanej wcześniej formie, pows
Walentynkowy wybór win
Już niedługo święto, na które czekają wszyscy zakochani – Walentynki. W ten szczególny dzień warto postarać się, aby ukochana osoba poczuła si
Imprezowe menu
Karnawał daje wiele możliwości korzystania z zaproszeń na spotkania i imprezy towarzyskie. O ile jednak to my jesteśmy na nie zapraszani odpada nam główk
Wino do obiadu
Planujesz uroczysty obiad, na który zaprosiłaś rodzinę lub przyjaciół? Do wykwintnych, przygotowanych przez Ciebie dań obowiązkowo powinnaś podać każ
Tropikalne szaleństwo zimową porą
Nadszedł czas karnawałowych bali i przyjęć. Tradycyjnie, jak co roku, a może po raz pierwszy, planujesz zaprosić do siebie znajomych. Prywatki są zawsze
Karnawałowe koktajle - poznaj tajniki miksologii
Podczas gorących karnawałowych nocy nie może zabraknąć smakowitych drinków. Umiejętne przygotowanie koktajli wymaga kreatywności, zmysłu artystycznego
Według zasad i z szacunkiem, czyli jak parzyć herbatę
Nie każdy wie, że parzenie herbaty, to nie tylko włożenie torebki do kubeczka i zalanie jej wrząca wodą. Parzenie herbaty to specjalny ceremoniał znany i
Oliwa z oliwek - śródziemnomorski skarb
Oliwa z oliwek pochodzi z krajów śródziemnomorskich. Ma ubarwienie od złocistego po żółtozielony i bardzo charakterystyczny aromat. Co więcej, jest znak
Szukaj
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad
Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski
Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war