CIN&CIN smaki lata

Autor:

Czas: letni, upalny wieczór. Miejsce: centrum miasta, nadmorski kurort lub coctail party. Towarzystwo: oczywiście najlepsze. Cel: poczuć się wyjątkow

Czytaj dalej

Pięć nietypowych piw z całego świata

Autor:

Jesteśmy przyzwyczajeni do klasycznych smaków piwa, a na świecie istnieje przecież wiele oryginalnych gatunków złotego trunku. Warto po nie sięgnąć bę

Czytaj dalej

Herbata – liściasta czy ekspresowa?

Autor:Natalia Tyszka

Wielu z nas nie wyobraża sobie życia bez herbaty. To napój, który spożywamy chętnie kilka razy w ciągu dnia. Mamy swoje ulubione smaki i zgodnie z własn

Czytaj dalej

Wiosenna rapsodia

Autor:

Wiosna powoduje, że wszystko budzi się do życia, rośliny rozkwitają, zwierzęta budzą się ze snu. Wraz z wiosną nadchodzą Święta Wielkiej Nocy, któr

Czytaj dalej

Kilka słów o pieczywie

Autor:Emilia Bolska

Większość z nas nie wyobraża sobie bez niego życia. Chleb stał się bowiem od wieków głównym składnikiem naszej diety. Jest standardowym składnikiem

Czytaj dalej

Kuchnia przyszłości

Autor:

Kawior z arbuza, ryba o smaku czekoladowym, dyniowy makaron? Dla kuchni molekularnej nie ma smaków niemożliwych. Danie o niespotykanej wcześniej formie, pows

Czytaj dalej

Walentynkowy wybór win

Autor:

Już niedługo święto, na które czekają wszyscy zakochani – Walentynki. W ten szczególny dzień warto postarać się, aby ukochana osoba poczuła si

Czytaj dalej

Imprezowe menu

Autor:Natalia Tyszka

Karnawał daje wiele możliwości korzystania z zaproszeń na spotkania i imprezy towarzyskie. O ile jednak to my jesteśmy na nie zapraszani odpada nam główk

Czytaj dalej

Wino do obiadu

Autor:Natalia Tyszka

Planujesz uroczysty obiad, na który zaprosiłaś rodzinę lub przyjaciół? Do wykwintnych, przygotowanych przez Ciebie dań obowiązkowo powinnaś podać każ

Czytaj dalej

Tropikalne szaleństwo zimową porą

Autor:

Nadszedł czas karnawałowych bali i przyjęć. Tradycyjnie, jak co roku, a może po raz pierwszy, planujesz zaprosić do siebie znajomych. Prywatki są zawsze

Czytaj dalej

Karnawałowe koktajle - poznaj tajniki miksologii

Autor:

Podczas gorących karnawałowych nocy nie może zabraknąć smakowitych drinków. Umiejętne przygotowanie koktajli wymaga kreatywności, zmysłu artystycznego

Czytaj dalej

Według zasad i z szacunkiem, czyli jak parzyć herbatę

Autor:

Nie każdy wie, że parzenie herbaty, to nie tylko włożenie torebki do kubeczka i zalanie jej wrząca wodą. Parzenie herbaty to specjalny ceremoniał znany i

Czytaj dalej

Oliwa z oliwek - śródziemnomorski skarb

Autor:

Oliwa z oliwek pochodzi z krajów śródziemnomorskich. Ma ubarwienie od złocistego po żółtozielony i bardzo charakterystyczny aromat. Co więcej, jest znak

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: