Kuchnia Żydowska Balbiny Przepiórko – Piotr Biknot

Autor:Paweł Miłosz

Jest to książka bardzo udana pod wieloma względami. Pierwsze co rzuca się w oczy to szata graficzna. Nie znajdziesz tu zdjęć potraw, nad którymi pracuje

Czytaj dalej

Przygotuj tyle, ile trzeba

Autor:Natalia Tyszka

Świąteczne przygotowania zaczęły się na dobre w naszych domach. Wiele polskich rodzin wciąż wychodzi z założenia, że w święta nie może niczego zabr

Czytaj dalej

Na celowniku – awokado

Autor:Natalia Tyszka

Awokado to owoc stosunkowo niezbyt często wykorzystywany w polskiej kuchni. Głównie dlatego, że nie jest powszechnie dostępny w każdym sklepie. Jego cena

Czytaj dalej

Curry – egzotyka na wyciągnięcie... łyżki

Autor:

W dobie powszechnego procesu mieszania się kultur, mamy szansę wprowadzać do wielu sfer naszego życia ciekawe urozmaicenia, dzięki którym nasza codzienno

Czytaj dalej

Dzień bez Mięsa - święto wegetarian

Autor:

Kto by pomyślał, że jeszcze kilka lat temu wegetarianie postrzegani byli jako dziwacy krytykujący mięsożerców i czyhający na możliwość oblania czerwo

Czytaj dalej

Św. Patryk od kuchni

Autor:

W dniu Św. Patryka miliony ludzi na świecie, a szczególnie w Irlandii szaleją na punkcie koloru zielonego – w tonacji ubrań dominuje zielony, w pubac

Czytaj dalej

Chcesz mieć jajko, pozwól kurze gdakać

Autor:Natalia Tyszka

Wydawałoby się, że zakup jajek w sklepie nie powinien być niczym nadzwyczajnym. Jak się okazuje wciąż mamy problem z rozszyfrowywaniem istotnych piecząt

Czytaj dalej

Gotuj na parze

Autor:

Jak schudnąć, nie przechodząc na drastyczną dietę i bez codziennych wizyt w siłowni, na które zwyczajnie najczęściej nie ma czasu? Odpowiedź wydaje si

Czytaj dalej

Co zrobić z jedzeniem po świętach?

Autor:

Marnowanie żywności to coraz częściej poruszana kwestia, zwłaszcza w krajach wysoko rozwiniętych. Skalę zjawiska potęgują: rosnąca zamożność społe

Czytaj dalej

Jakie pieczywo warto kupować?

Autor:

Na pewno nieraz zastanawiałyśmy się nad tym, jakie pieczywo warto kupić. W piekarni czy w supermarkecie mamy ogromny wybór gatunków chleba – ciemne,

Czytaj dalej

Polacy to kawosze?

Autor:

W naszym kraju sukcesywnie rozwija się kultura picia kawy. Wzrasta związana z nim świadomość konsumentów i w związku z tym zapotrzebowanie na kawę najle

Czytaj dalej

Zamiast na imprezę do kuchni!

Autor:Natalia Tyszka

W porannym programie Grażyny Dobroń w radiowej Trójce usłyszałam bardzo ciekawe spostrzeżenie. Bohaterka wspomniała o tym, że młodzi ludzie coraz czę

Czytaj dalej

Zdrowie z głębokiego tłoczenia

Autor:

Jesienią i zimą duży wpływ na naszą kondycję oraz samopoczucie ma dieta. Odpowiednio skomponowana, zawierająca wartościowe składniki odżywcze, może z

Czytaj dalej

Szukaj

Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu

Autor:
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu

Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne

Czytaj dalej
Udostępnij:

Outdoor w wielkim mieście

Autor:
Outdoor w wielkim mieście

Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo

Czytaj dalej
Udostępnij:

Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?

Autor:
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?

Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce

Czytaj dalej
Udostępnij:

5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze

Autor:
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze

Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady

Czytaj dalej
Udostępnij:

Nowy sezon? Nowe buty!

Autor:
Nowy sezon? Nowe buty!

Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn

Czytaj dalej
Udostępnij: