Szafran nie tylko przyprawą

Autor:

Szafran - jedna z najdroższych przypraw świata - pozyskiwany jest z kwiatu krokusa purpurowego (Crocus sativus). Szafran to obcięte na odpowiedniej wysokośc

Czytaj dalej

Herbatka na zdrowie!

Autor:Natalia Tyszka

Historia herbaty sięga 2737 roku p.n.e i narodziła się w Chinach. Wtedy to, jak podaje legenda, cesarz Shennong przez przypadek zaparzył napar z liści krze

Czytaj dalej

Dbaj o zdrową i smukłą sylwetkę

Autor:

Smukła sylwetka to nie tylko kanon mody, lecz także warunek zdrowia i dobrej kondycji. Przeciążony organizm jest słaby i podatny na choroby. Profilaktyka i

Czytaj dalej

Kalorie poskromione

Autor:

Pasztet do smarowania – lubimy go, ale często rezygnujemy z tego przysmaku w trosce o figurę. Niepotrzebnie. Niektórzy producenci pasztetu w puszkach,

Czytaj dalej

Kuchnia fit w wersji orientalnej

Autor:

Świeże ryby, owoce morza oraz mnóstwo warzyw – to podstawowe składniki kuchni indonezyjskiej. Dzięki nim mieszkańcy regionu zachowują wspaniałe zd

Czytaj dalej

Ulubione przekąski Polaków

Autor:

Słońce grzeje coraz mocniej, a wieczory są długie i ciepłe – jednym słowem – lato w pełni. Wraz ze wzrostem temperatury rodzi się potrzeba o

Czytaj dalej

Czy wędliny latem są bezpieczne?

Autor:

Ciepła i słoneczna pogoda wpływa pozytywnie na większość z nas. Jednak zdecydowana część osób nie zdaje sobie sprawy, jak latem przechowywać żywnoś

Czytaj dalej

Najlepsza kuchnia włoska – we wrześniu u fryzjera

Autor:

Podczas wizyty w salonie fryzjerskim, oczekiwania na koloryzację lub inne usługi kosmetyczne, na specjalnych monitorach LCD będzie można obejrzeć krótkie

Czytaj dalej

Nowe imperium kulinarne

Autor:

Na kuchnię angielską, oprócz jej tradycyjnych potraw, wpływają smaki zaczerpnięte z kuchni mnogich mniejszości narodowych mieszkających w Wielkiej Bryta

Czytaj dalej

Duet w kuchni

Autor:

Kiedy szefowie kuchni z różnych stron świata i wywodzący się z różnych kultur spotykają się w jednej kuchni, efekt ich pracy będzie z pewnością smak

Czytaj dalej

Dlaczego chudzi nie tyją?

Autor:

W dzisiejszym świecie więcej osób zagrożonych jest otyłością niż głodem. Spożywanie niezdrowego jedzenia w nadmiernych ilościach po prostu zabija. Is

Czytaj dalej

Sambal – Indonezyjski specjał

Autor:

Sambal, słynny indonezyjski sos, króluje na stołach od Sumatry aż po samą Papuę. Robiony na bazie prawdziwych papryczek chilli, posiada niezliczoną iloś

Czytaj dalej

Porcja energii na cały dzień

Autor:

Zdrowe i pożywne odżywianie nie musi oznaczać diety. Wiedzą o tym szefowie kuchni hotelu The Westin Warsaw, którzy właśnie wprowadzili śniadanie SuperFo

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: