Adam na lato

Autor:

Letni grill nieodłącznie kojarzy się z karkówką i kaszanką... nic w tym złego, są pyszne. Jednak od czasu do czasu miło zmienić menu i wrzucić na rus

Czytaj dalej

Letni Festiwal Morskich Smaków

Autor:

Już od lipca, przez okres całych wakacji od poniedziałku do soboty Tomasz Borucki, szef kuchni hotelu Sheraton Sopot Conference Center & Spa oraz mistrzowie

Czytaj dalej

Sushi – czy tylko surowa ryba?

Autor:Natalia Tyszka

Do polskiej kuchni coraz częściej trafiają nowinki z bardziej egzotycznych regionów. Niegdyś tak obrzydzające nas owoce morza, dzisiaj robią furorę w dr

Czytaj dalej

Moda na ekologię

Autor:

Moda na ekologiczną żywność zagościła u nas na dobre. To już nie tylko zdrowe odżywianie przy jednoczesnym dbaniu o ekologię, to filozofia, a dla niekt

Czytaj dalej

Spiżarnia Maryli

Autor:

Program "Spiżarnia Maryli" to letni program kulinarny prowadzony przez Marylę Musidłowską, która otworzy przed widzami drzwi spiżarni i pokaże półki, s

Czytaj dalej

Indonezja na talerzu

Autor:

Piekielnie ostry sambal, słodki ketjap manis, delikatne mleczko kokosowe oraz mnóstwo ryb i owoców morza – według kulinarnych znawców trudno znaleź

Czytaj dalej

Pomysł na kalmary i inne pyszności

Autor:Natalia Tyszka

Pomimo tego, że owoce morza są coraz bardziej dostępne, a ich ceny również nie są już aż tak wygórowane, w dalszym ciągu jesteśmy dość sceptycznie

Czytaj dalej

Rozgryzacze

Autor:

“Rozgryzacze” nie są kolejnym programem poradnikowym, który pokaże, jak przygotować doskonałe danie na niedzielny obiad. To prawdziwa rewolucja

Czytaj dalej

Europa na widelcu

Autor:

Niezwykłą ucztę dla zmysłów przygotowuje Wrocław dla uczczenia 20-lecia pierwszych wolnych wyborów w Polsce.

Czytaj dalej

Włoszczyzna w Polsce

Autor:

Warzywa popularnie nazywane włoszczyzną (marchew, pietruszka, por, seler) mają swą ojczyznę na południu Europy, w basenie Morza Śródziemnego. Niektóre,

Czytaj dalej

Nowe menu inspirowane smakami Kraju Kwitnącej Wiśni

Autor:

Restauracja Fusion przedstawia zupełnie nowe, intrygujące menu na sezon letni. Karta dań została całkowicie zmieniona, pozostawiono jedynie kilka propozycj

Czytaj dalej

Rachael na wakacjach

Autor:

Znana widzom Kuchni.tv z programu „Dania w pół godziny” Rachael Ray wraz z mężem zabiera widzów na wakacje, w podróż szlakiem europejskich sm

Czytaj dalej

Grillowanie w kurpiowskim stylu

Autor:

Sezon na grilla rozpoczął się na dobre. W ogrodach, na działkach i na tarasach unosi się aromatyczny zapach grillowanych produktów. Moda na spędzanie wee

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: