Ser w plasterkach
„Odkrywanie głębi smaków zawartych w dobrze zrobionym serze jest jak odkrycie kolorowej telewizji po latach oglądania czarno-białego obrazu.” W
Jacques Pepin: Nowe dania na szybko
Szybko nie znaczy byle jak! W serii „Jacques Pépin: nowe dania na szybko” widzowie przekonają się, że można przygotować wyśmienite potrawy w
Sezon na szparagi
Mamy wiosnę, a co za tym idzie, posiadamy więcej możliwości na kulinarne fanaberie. Możemy pozwolić sobie na zdrowsze odżywianie, bo większość warzyw
Kuszący smak Orientu
Z początkiem maja w restauracji The Oriental w warszawskim hotelu Sheraton dostępne będzie nowe, letnie menu, oferujące szeroki wybór oryginalnych dań, kt
Czas na zielone zdrowie! Czas na Herbatę!
Regularne picie zielonej herbaty zapewnia długi żywot i pogodną starość – wykazują badania prowadzone przez 11 lat na grupie Azjatów. Zielona herba
Słoneczna Italia w Sheratonie
Już od połowy kwietnia w restauracji The Olive w warszawskim hotelu Sheraton goście będą mieli szansę posmakować włoskich specjałów zawartych w nowym
Rubinowy kolor na wi'elkanocnym stole
Wytwornie i oryginalnie, zdrowo, ale bez wyrzeczeń – eksperymentuj kulinarnie z żurawiną amerykańską na stole wielkanocnym! Sukces gwarantowany.
Zmalujmy coś razem na święta
Święta Wielkanocne niosą ze sobą wyjątkową, wiosenna atmosferę. Tę atmosferę oddają przygotowane, po raz pierwszy w tym roku, przez Wedla „Czeko
Balijska dusza
Nazywają ją „wyspą bóstw oraz demonów” i podobno nikt, kto choć raz zaznał jej uroku, nie potrafi o niej zapomnieć – Bali, perła poś
MARTINI – tradycja, pasja i radość życia zaklęte w smaku
Blisko sto pięćdziesiąt lat włoskiej tradycji. Pasja twórców i smak powstały dzięki połączeniu ponad czterdziestu składników. To może być tylko MA
Wiosenny zastrzyk energii
Razem z nadejściem wiosny pomimo coraz lepszej aury czujemy zmęczenie. Powodem tego jest długotrwałe niedotlenienie organizmu, brak ruchu na świeżym powie
Frutti di mare - wciąż nieoswojone?
Specjaliści od żywienia, lekarze i dietetycy od lat namawiają nas do częstszego spożywania ryb i owoców morza. Zgodnie uważają, że regularne spożywani
Mole spożywcze
Mole spożywcze to jedne z najbardziej uciążliwych szkodników zamieszkujących nasze kuchnie. Larwy owadów żerują na suchych produktach takich jak: kasze,
Szukaj
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad
Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski
Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war