Ser w plasterkach

Autor:

„Odkrywanie głębi smaków zawartych w dobrze zrobionym serze jest jak odkrycie kolorowej telewizji po latach oglądania czarno-białego obrazu.” W

Czytaj dalej

Jacques Pepin: Nowe dania na szybko

Autor:

Szybko nie znaczy byle jak! W serii „Jacques Pépin: nowe dania na szybko” widzowie przekonają się, że można przygotować wyśmienite potrawy w

Czytaj dalej

Sezon na szparagi

Autor:Natalia Tyszka

Mamy wiosnę, a co za tym idzie, posiadamy więcej możliwości na kulinarne fanaberie. Możemy pozwolić sobie na zdrowsze odżywianie, bo większość warzyw

Czytaj dalej

Kuszący smak Orientu

Autor:

Z początkiem maja w restauracji The Oriental w warszawskim hotelu Sheraton dostępne będzie nowe, letnie menu, oferujące szeroki wybór oryginalnych dań, kt

Czytaj dalej

Czas na zielone zdrowie! Czas na Herbatę!

Autor:Kamila Nowakowska

Regularne picie zielonej herbaty zapewnia długi żywot i pogodną starość – wykazują badania prowadzone przez 11 lat na grupie Azjatów. Zielona herba

Czytaj dalej

Słoneczna Italia w Sheratonie

Autor:

Już od połowy kwietnia w restauracji The Olive w warszawskim hotelu Sheraton goście będą mieli szansę posmakować włoskich specjałów zawartych w nowym

Czytaj dalej

Rubinowy kolor na wi'elkanocnym stole

Autor:

Wytwornie i oryginalnie, zdrowo, ale bez wyrzeczeń – eksperymentuj kulinarnie z żurawiną amerykańską na stole wielkanocnym! Sukces gwarantowany.

Czytaj dalej

Zmalujmy coś razem na święta

Autor:

Święta Wielkanocne niosą ze sobą wyjątkową, wiosenna atmosferę. Tę atmosferę oddają przygotowane, po raz pierwszy w tym roku, przez Wedla „Czeko

Czytaj dalej

Balijska dusza

Autor:

Nazywają ją „wyspą bóstw oraz demonów” i podobno nikt, kto choć raz zaznał jej uroku, nie potrafi o niej zapomnieć – Bali, perła poś

Czytaj dalej

MARTINI – tradycja, pasja i radość życia zaklęte w smaku

Autor:

Blisko sto pięćdziesiąt lat włoskiej tradycji. Pasja twórców i smak powstały dzięki połączeniu ponad czterdziestu składników. To może być tylko MA

Czytaj dalej

Wiosenny zastrzyk energii

Autor:

Razem z nadejściem wiosny pomimo coraz lepszej aury czujemy zmęczenie. Powodem tego jest długotrwałe niedotlenienie organizmu, brak ruchu na świeżym powie

Czytaj dalej

Frutti di mare - wciąż nieoswojone?

Autor:Małgorzata Jakubczyk

Specjaliści od żywienia, lekarze i dietetycy od lat namawiają nas do częstszego spożywania ryb i owoców morza. Zgodnie uważają, że regularne spożywani

Czytaj dalej

Mole spożywcze

Autor:

Mole spożywcze to jedne z najbardziej uciążliwych szkodników zamieszkujących nasze kuchnie. Larwy owadów żerują na suchych produktach takich jak: kasze,

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: