Zachowanie warunków przechowywania mięs i wędlin

Autor:

Utrzymanie jakości oraz trwałości artykułów spożywczych jest najważniejszym zadaniem producentów i sprzedawców z branży spożywczej. Dla konsumenta ja

Czytaj dalej

Co kobiety lubią jeść?

Autor:

Owoce morza, ryby oraz wołowina ulubionymi składnikami dań polskich pań. A wszystko to przyprawione sosem sojowym, oliwą z avocado i limonki, pieprzem i ś

Czytaj dalej

Przełam lody w Walentynki z Zieloną Budką

Autor:

Walentynki to święto, na które czekają zakochani na całym świecie. W tym wyjątkowym dniu staramy się sprawić ukochanej osobie miłą niespodziankę, wy

Czytaj dalej

Czekoladowy afrodyzjak na Walentynki

Autor:

Niebawem Walentynki. Warto zadbać, aby jedyne w roku Święto Zakochanych na długo pozostało w pamięci osób nam najdroższych. Niezapomniany smak i szczę

Czytaj dalej

Walentynkowy wieczór we dwoje

Autor:

Walentynki to wyjątkowe święto, które obchodzi większość z nas. Warto w tym dniu przygotować dla ukochanej osoby coś extra, coś specjalnego.

Czytaj dalej

Zaproś swoją Walentynkę na kawę

Autor:

Zbliża się święto zakochanych. Dla wielu z nas ten dzień jest świetnym pretekstem do tego, aby ujawnić swoją sympatię do drugiej osoby. Jak pokazuje ba

Czytaj dalej

Tommy Dewar – człowiek, który wyrastał poza swoją epokę

Autor:

Wszystkie rodzaje whisky Dewar’s mają unikatową, dodatkową wartość, której inne szkockie whisky mieć nie mogą – inteligencję i mądrość T

Czytaj dalej

Woda Evian – czyste fakty

Autor:

Woda Evian to naturalna woda mineralna, która z geologicznego punktu widzenia ma 8000 lat. W 1789 roku odkrył ją Marquis de Lessert we francuskich Alpach, u

Czytaj dalej

Veuve Clicquot Brut najlepszym winem musującym

Autor:

Magazyn WINO, jedyny w Polsce dwumiesięcznik poświęcony tematyce wina, przyznał swoje doroczne nagrody. W kategorii wino musujące złoto zdobył Veuve Clic

Czytaj dalej

Harmonia smaków. Wina i potrawy - Caroline Darbonne, Pascal Vincent

Autor:

Książek o winie, ich apelacjach, klasyfikacjach, rocznikach i wyższości białka jaj kurzych nad żelatyną podczas klarowania wina napisano już wiele. Ta k

Czytaj dalej

Cejlońska herbata w salonach firmowych Villa Italia

Autor:

W salonach firmowych Villa Italia miłośnicy herbaty mogą kupić nową, ekskluzywną cejlońską herbatę marki Mlesna. Herbata jest dostępna w kilkunastu ro

Czytaj dalej

Karnawałowe inspiracje z marką Lisner

Autor:

W piątek 5 grudnia 2008 roku w warszawskiej restauracji KOM odbyły się warsztaty kulinarne na bazie produktów marki Lisner. Celem eventu było przekonanie g

Czytaj dalej

Belvedere Vodka ogłasza premierę Belvedere Intense

Autor:

Belvedere to ucieleśnienie luksusu i jedna z najlepiej rozpoznawalnych polskich marek na świecie. Marka ta wprowadziła kolejną ekskluzywną propozycję w ka

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: