Limitowana edycja Metaxa AEN – na wtedy, na teraz. Na zawsze

Autor:

Październik to wyjątkowy miesiąc na polskim rynku alkoholi. Właśnie wtedy do polskich koneserów trafi limitowana edycja greckiej Metaxa – Metaxa AEN

Czytaj dalej

Laureaci Wine&Food Noble Night

Autor:

W ostatnią sobotę lata, 20 września br., goście WINE & FOOD NOBLE NIGHT wybrali laureatów konkursu na najciekawsze danie wieczoru. W gronie najlepszych zna

Czytaj dalej

Barek konesera

Autor:

Przy tworzeniu aranżacji domowego baru można popuścić wodze fantazji i wyczarować urzekające wyjątkowym klimatem miejsce. Najważniejszym elementem każd

Czytaj dalej

Rozsmakujmy się ...

Autor:

Robert Sowa –szef kuchni hotelu Jan III Sobieski i członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni wraz z przyjaciółmi przeprowadził test wódek gorzkich. Cie

Czytaj dalej

SMAK ŻYCIA - książka kulinarna Agnieszki Maciąg

Autor:

Ponoć w Brazylii kobiety śmieją się podczas przyrządzania posiłków, by w jedzeniu była radość. O tym, jak gotować, jeść, smakować i czerpać rado

Czytaj dalej

Letnie party à la Hilton!

Autor:Materiały prasowe

Lato: słońce, bezchmurne niebo oraz soczysta zieleń... Z radością, do ogrodu lub na taras wynosimy stół, zapraszamy rodzinę, przyjaciół i znajomych..

Czytaj dalej

SZKOŁA MISTRZÓW KAWY MK CAFE PREMIUM

Autor:Materiały Prasowe

Jak zgłębić tajniki sztuki parzenia kawy i podejrzeć techniki pracy baristy – mistrza w tworzeniu idealnych mieszanek kawy? Wystarczy odwiedzić nową

Czytaj dalej

Restauracja Hotelu Rialto w słynnym przewodniku kulinarnym Guida Gallo!

Autor:Materialy prasowe

W siódmej edycji słynnego przewodnika Guida Gallo prezentującego 100 najlepszych przepisów na risotto oraz 100 najlepszych na świecie restauracji serwuj

Czytaj dalej

Ciastka przez internet

Autor:Paweł Miłosz

Niemożliwe? A jednak! Ruszyła Trójmiejska cukiernia internetowa.

Czytaj dalej

Wiener Schnitzel

Autor:Robert Makłowicz

W Krakowie jada się na śniadanie jajka w szklance. Tak samo przyrządzone można zjeść w Lublanie. W Warszawie jest to potrawa egzotyczna. W Warszawie nie m

Czytaj dalej

Niedoceniane dyniowate

Autor:Materiały Prasowe

Kalendarzowy koniec lata to raj dla jaroszy i nie tylko. Na targowiskach pojawiają się różnorodne warzywa. Ale czy potrafimy korzystać z tych dobrodziejstw

Czytaj dalej

Tajemnicze etykiety,czyli co mówią opakowania

Autor:Materiały prasowe

Czy podczas zakupów zdarza Ci się czytać etykiety? Czy wybierając sok, nektar lub napój Clippo przyglądasz się opakowaniu? Jeśli nie, to zmień ten zwyc

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: