Sekrety orientalnej kuchni

Autor:

Orientalna kuchnia już dawno podbiła serca wielu Polek. Jest smaczna, wyjątkowo aromatyczna, a jednocześnie bardzo zdrowa. Egzotyczne składniki oraz miesza

Czytaj dalej

Zioła, które inspirują

Autor:

Przyprawy ziołowe stanowią podstawę kuchni europejskiej. Są niezastąpionymi, niezwykle aromatycznymi składnikami do zup, sałatek i potraw mięsnych. Nie

Czytaj dalej

Pora na szparagi

Autor:

Sezon na szparagi jest krótki, trwa tylko kilka tygodni. Długa jest natomiast lista ich zalet – oprócz tego, że są zdrowe, apetyczne i łatwe w przy

Czytaj dalej

Nietypowe dania kuszą polskie podniebienia

Autor:

O zdrowiu człowieka decyduje wiele czynników, jednym z nich jest odpowiednie odżywianie, które wpływa na zdrowie i samopoczucie. Wartościowe posiłki są

Czytaj dalej

Wrzuć na luz i… na ruszt - rozpoczynamy sezon grillowy

Autor:

Kulinarna uczta na świeżym powietrzu, w otoczeniu zieleni i w doborowym towarzystwie – marzymy o niej już od kilku miesięcy. Zanim jednak skosztujemy

Czytaj dalej

Indyjskie sposoby na wiosenne przesilenie

Autor:

Z pewnym opóźnieniem wiosna wreszcie zadomowiła się u nas, chyba już na dobre. A wraz z nią uciążliwe objawy wiosennego przesilenia. Bóle głowy, senno

Czytaj dalej

Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku - Biruta Markuza

Autor:

Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku, książka Biruty Markuzy obejmuje kuchnie: chińską, hinduską, indonezyjską, Singapuru (malajską), Sri Lanki, Filipin, Now

Czytaj dalej

FAKTY I MITY O MLEKU – czyli sama prawda o nabiale

Autor:

Mleko i jego przetwory zawsze były podstawą codziennej diety. Dostarczają niezastąpionych składników, niezbędnych do prawidłowego wzrostu i rozwoju orga

Czytaj dalej

Ryby pod lupą

Autor:

Rybie mięso zawiera wiele cennych składników koniecznych dla prawidłowego rozwoju i wzrostu małego organizmu. Jednocześnie posiłek na bazie ryby stanowi

Czytaj dalej

Tajniki tradycyjnej kuchni wietnamskiej

Autor:

Chcesz zrobić wrażenie na gościach? Ugotuj im coś czego się nie spodziewają. Kuchnia wietnamska kusi bogactwem smaków i prostymi przepisami. Jeśli nie c

Czytaj dalej

Tapas, mały kęs dobrej zabawy

Autor:

Legend o powstaniu tapas jest wiele. Jedna z nich głosi, że w XIII wieku, król Kastylii – Alfons X Mądry za pomocą diety składającej się z małych

Czytaj dalej

8 listopada Dzień Zdrowego Śniadania

Autor:

Już w ponad 4300 szkołach podstawowych w Polsce działają Kluby Śniadaniowe, realizując program edukacyjny Śniadanie Daje Moc. Działalność Klubów to n

Czytaj dalej

Biała śmierć – sól - czy naprawdę tak potrzebna?

Autor:

W XXI wieku sól można znaleźć prawie wszędzie; jest ona dostępna niemalże w każdym gotowym lub półgotowym produkcie spożywczym, przyzwyczajając kons

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: