Jedz sery na zdrowie

Autor:

Dotychczas kojarzone były przede wszystkim z wykwintnym, wyszukanym przysmakiem, którego stolicą jest Francja. Niewątpliwie są to produkty wyjątkowe, ale

Czytaj dalej

Festiwal kulinarny Lisbon Fish & Flavours

Autor:

Ku radości miłośników dobrego jedzenia, a zwłaszcza ryb i owoców morza, w połowie kwietnia odbędzie się największy festiwal kulinarny w Lizbonie ̵

Czytaj dalej

Kulinarne podróże z przyjaźnią w tle

Autor:

Czasem wykwintnie, czasem prosto, ale zawsze smacznie. Książka Evity de Gor i Gavina Baxtera to dwujęzyczny przewodnik kulinarny, który przyda się nie tylk

Czytaj dalej

Wielkanocny poradnik

Autor:

Jak gotować jajka aby nie pękały, czym je faszerować, jak uratować przesolony żurek? Tych i wielu innych porad udziela szef kuchni marki Knorr, Piotr Mura

Czytaj dalej

Dieta wegetariańska

Autor:

Wokół diety wegetariańskiej narosło w naszym kraju wiele mitów. Jej przeciwnicy wskazują, że niesie za sobą ryzyko niedowitaminizowania i skazuje orga

Czytaj dalej

Tajemnice wina... najszlachetniejszego z alkoholi

Autor:dr Radosław Kożuszek

Kiedyś sporządzane jedynie w domowych gąsiorach lub kupowane marnej jakości w wiejskich sklepikach jako taki trunek. Dziś wina przeżywają w Polsce niesam

Czytaj dalej

Herbata- wyjątkowy napój

Autor:dr Radosław Kożuszek

Herbaty otrzymuje się prawie z każdego rodzaju liści herbacianych, które poddaje się procesowi pełnej fermentacji w przypadku herbaty czarnej lub suszy be

Czytaj dalej

Szampan- odrobina luksusu

Autor:dr Radosław Kożuszek

Sylwestrowa noc, luksus, romantyczna kolacja przy świecach, toasty, oświadczyny, celebrowanie prawdziwego święta, smak, zapach, bąbelki. Po prostu szampan.

Czytaj dalej

Pączki- ostatkowe ciasto

Autor: dr Radosław Kożuszek

Pączki są jednym z najbardziej tradycyjnych ciast polskich i nie może się bez nich obyć żadna zabawa karnawałowa. Okresem, kiedy szczególnie dużo zjada

Czytaj dalej

Co drzemie w dżemie

Autor:

Pozamykane w zgrabnych słoiczkach, kuszą kolorowymi etykietami i obietnicą smaku jak z babcinej spiżarni. Jak jednak z szerokiej gamy produktów, często po

Czytaj dalej

Studenckie menu

Autor:

Dowcipy o diecie studentów należą do klasyków humoru i satyry. Pogodzenie edukacyjnych obowiązków z finansowymi wyzwaniami, przed którymi staje młody cz

Czytaj dalej

Jabłka na zimowe zdrowie

Autor:Ewa Madaj

Lato to okres, w którym zjadamy dużo warzyw i owoców. Jesienią i zimą wybór jest znacznie mniejszy, jednak nie zapomnijmy, że jest to taki czas w roku, w

Czytaj dalej

Jak powstaje żółty ser?

Autor:

Zapiekanka, pizza, a może po prostu niezastąpiona kanapka? Co łączy te wszystkie dania? Otóż, żadnego z nich nie można sobie wyobrazić bez dodatku żó

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: