Sekret tkwi w dyni
Moda na wykorzystywanie tego zapomnianego warzywa przechodzi odrodzenie. Coraz częściej dynie możemy spotkać na osiedlowych straganikach i w warzywnikach. W
E… 100 procent natury?
Coraz częściej zwracamy uwagę na to, co jemy. Czytamy etykiety, analizujemy skład produktów, które wkładamy do koszyka w czasie zakupów. To bardzo rozs
Cukier trzcinowy – z czym to się je?
Cukier trzcinowy powraca do łask! Choć jego historia ma już ponad pięć tysięcy lat, to właśnie teraz, głównie za sprawą zainteresowania ze strony rol
Odkrywamy orkisz
Orkisz cenili sobie zwłaszcza pradawni Germanie, słynący ze swojej waleczności, a także gladiatorzy i sportowcy wychodzący na arenę igrzysk w starożytny
Kuchenne SOS, czyli sposoby na kulinarne wpadki
Niech podniesie rękę ten, kto choć raz nie przesolił zupy, sosu czy przypalił mięsa. Ciasto, które nie chce rosnąć, nieudany przetwór owocowy, sklejon
Cała prawda o błonniku
Wszyscy wiedzą, że jest zdrowy, niezbędny w codziennej diecie, a do tego pomaga schudnąć. Czym jednak jest błonnik, jakie są jego najlepsze źródła i j
Zupy – rozgrzewający przysmak na jesień
Przemarznięta wracasz po całym dniu do domu, marzysz jedynie o rozgrzewającym i sycącym posiłku. My proponujemy kilka jesiennych pomysłów na smakowite i
Jesienne kolory na Twoim talerzu
Wraz z końcem lata zaczynamy myśleć o powrocie do codziennych obowiązków – dzieci idą do szkoły, my wracamy do pracy i od razu zaczynamy tęsknić
Olej rzepakowy w diecie małego geniusza
Codzienna decyzja, jakiego tłuszczu używamy gotując dla rodziny, może wpływać na to, jak Twoje dziecko zapamiętuje nowe informacje i uczy się w szkole.
Fajna babka, ale ciacho
"Fajna babka, ale ciacho" – druga książka Moniki Mrozowskiej i jej męża Macieja Szaciłło, w całości poświęcona została słodkościom. Pokazuje
Kawa na dobry nastrój?
Kawa na stałe już wpisała się w rytm naszego codziennego dnia. Oczywiście są tacy, którzy kawy nie piją ze względów zdrowotnych lub po prostu nie odcz
Twój mężczyzna w… kuchni – wybierz swój typ
Mężczyźni nie często udzielają się w kuchni. Nie znaczy, że wszyscy nie potrafią gotować. Nie na darmo mówi, że najlepsi kucharze to z reguły faceci
16 lutego nie zapomnij o Śledziku
"Śledzik", czyli ostatni dzień karnawału, wypada nam w tym roku we wtorek 16 lutego. Ten dzień zwykle spędzamy w gronie znajomych i obowiązkowo przy potra
Szukaj
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad
Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski
Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war