Poradnik nie tylko na andrzejkowy wieczór

Autor:

Popularne Andrzejki obchodzone są w Wigilię dnia św. Andrzeja, czyli w noc z 29 na 30 listopada. Jest to wieczór wyjątkowy, gdyż zgodnie z tradycją św.

Czytaj dalej

Masło czy margaryna?

Autor:Natalia Tyszka

Od wielu, wielu lat trwa zagorzała dyskusja, co do zalet oraz przeciwwskazań spożywania masła i margaryny. Tak naprawdę sami już nie wiem, co jest dla nas

Czytaj dalej

Pij mleko! Ale jakie?

Autor:

Ile jest mleka w mleku? To, że mleko jest białe nie zawsze oznacza, że jest zdrowe i pełnowartościowe. Sięgając po wartościowe mleko należy zwrócić s

Czytaj dalej

Czas na surówkę

Autor:Natalia Tyszka

Zdrowe odżywianie to podstawa dla tych, którzy sezon jesienno-zimowy mają zamiar przetrwać nie zapadając na żadną infekcję. Surowe owoce i warzywa bogat

Czytaj dalej

Zupy na jesienne popołudnia

Autor:

Tej jesieni aura nas nie rozpieszcza. Za oknem deszcz, wiatr i niskie temperatury, które często wywołują złe samopoczucie i osłabienie. Idealnym rozwiąza

Czytaj dalej

Miękkie serce karczocha, czyli co kryje się w najzdrowszym warzywie świata

Autor:

Lubisz jeść, ale boisz się, że nie zawsze to, co smaczne jest równocześnie zdrowe? A może każda chwila kulinarnej przyjemności opłacona jest uczuciem

Czytaj dalej

Konserwanty i barwniki, czyli dodatki do żywności

Autor:Natalia Tyszka

Odkąd pamiętamy produkty, które kupowaliśmy w sklepach zawierały pewne ilości konserwantów. Miały one na celu przedłużenie trwałości produktów, pod

Czytaj dalej

Owocowe herbaty – sprawdzone sposoby na przeziębienie

Autor:

Dreszcze, łamanie w kościach, kaszel, początki kataru – objawy przeziębienia zna każdy z nas. Na początku warto jest sięgnąć po tradycyjne, spraw

Czytaj dalej

Imprezowe hity

Autor:

Pyszne, lekkie, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Oto kilka sposobów na niecodzienne potrawy, którymi Twoi goście będą mogli się delektować bez wyrzutów

Czytaj dalej

24 października Dzień Walki z Otyłością

Autor:

Pełne pośpiechu życie, stresy i nieprawidłowe odżywianie sprzyjają rozwojowi wielu chorób cywilizacyjnych, wśród których lekarze i dietetycy umieszcza

Czytaj dalej

Herbaciane gusta Polaków

Autor:

Aż 96% Polaków pija herbatę, a dla prawie jednej trzeciej z nich to ulubiony napój, wynika z badania przeprowadzonego przez TNS OBOP dla marki Ahmad Tea Lon

Czytaj dalej

Piękno i zdrowie z miodu Manuka

Autor:

Polacy coraz częściej sięgają do znanych i sprawdzonych metod naturalnych, wspierających tradycyjne leczenie. W problemach zdrowotnych, takich jak: choroby

Czytaj dalej

Grzybobrania czas

Autor:Natalia Tyszka

Sezon na grzyby zaczyna się zwykle już na początku czerwca i trwa aż do późnej jesieni. To właśnie teraz, kiedy narzekamy na deszcze, grzybów wciąż j

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: