Obiad z uśmiechem

Autor:

Raz do roku nasze kulinarne zmagania możemy potraktować z przymrużeniem oka. Prima Aprilis to bowiem dzień, kiedy niemal bezkarnie żartujemy. Jak to zrobi

Czytaj dalej

Pierogi jak u mamy

Autor:Natalia Tyszka

Większości z nas właśnie pierogi na myśl przywodzą wspomnienia o rodzinnym domu. Takich pysznych pierogów nikt poza mamą czy babcią nie potrafi tak upi

Czytaj dalej

Pizza – przysmak rodem z Włoch

Autor:Natalia Tyszka

Smak pizzy zna chyba każdy. Dzisiaj wydawałoby się, że pizza nie jest żadnym rarytasem, a jedynie pomysłem na zamówienie czegoś na telefon, gdy akurat n

Czytaj dalej

Stek z krabem

Autor:

Co zrobić by ostatnim tygodniom polskiej zimy dodać nieco gorącego śródziemnomorskiego słońca? Odpowiedź znajduje się w kuchni... a dokładniej w coraz

Czytaj dalej

Zielono mi – o smaku rukoli

Autor:Natalia Tyszka

Rukola to rodzaj sałaty, która coraz częściej pojawia się na naszych talerzach. Dodajemy ją przede wszystkim do sałatek, pizzy czy wszelkich potraw warzy

Czytaj dalej

Kurczak w tortilli

Autor:

Danie idealne dla fanów kuchni amerykańskiej. Soczyste mięso z kurczaka otoczone chrupiącą panierką, obłożone świeżymi warzywami i zawinięte w tortil

Czytaj dalej

Nachosy z indykiem

Autor:

Przekąska od wielu lat obecna jest na półkach polskich sklepów. Często jedzona jako sucha przegryzka lub maczane w pikantnej salsie. Nuda? Zaskoczmy nasz

Czytaj dalej

17 stycznia – Dzień Kuchni Włoskiej

Autor:Natalia Tyszka

17 stycznia na całym świecie obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Kuchni Włoskiej. Warto więc tego dnia wybrać się na obiad lub kolację do jednej z wł

Czytaj dalej

Era hamburgera na finiszu?

Autor:

Dzisiaj cały świat pędzi, a my razem z nim. Nie mamy na nic czasu. W pośpiechu podróżujemy, pracujemy na podwyższonych obrotach, żeby zadowolić szefa.

Czytaj dalej

Zupa dyniowa na ostro

Autor:Anna Włodarczyk

Sezon dyniowy dobiega końca, już dawno po Halloween i wielkim "dyniowaniu", ale na sam koniec sezonu proponuję moją ulubioną zupę dyniową na ostro. Wypr

Czytaj dalej

Energetyczny balsam dla umysłu - dieta na pamięć

Autor:

Na kłopoty z pamięcią skarży się nawet co trzecia osoba powyżej 65. roku życia. Jednym z najprostszych – i najmniej docenianych – sposobów n

Czytaj dalej

Karkówka z musztardową chrupką skórką w majerankowym sosie

Autor:

Soczysta karkówka, aromatyczny czosnek i nutka wytrawnego czerwonego wina – to musi się udać. Dodajmy do tego odgłos chrupiącej skórki i sposób na

Czytaj dalej

Kuchnia tajska

Autor:

Kuchnia tajska uważana jest za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. To uczta dla wszystkich zmysłów, łącząca najważniejsze reg

Czytaj dalej

Szukaj

Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu

Autor:
Czworonożni terapeuci: Korzyści z posiadania zwierząt w domu

Zwierzęta w domu to nie tylko źródło radości, ale także istotny element wpływający na zdrowie i samopoczucie domowników. Ich obecność przynosi liczne

Czytaj dalej
Udostępnij:

Outdoor w wielkim mieście

Autor:
Outdoor w wielkim mieście

Czy obuwie outdoorowe zarezerwowane jest tylko na górskie szlaki, leśne dukty i zabłocone ścieżki? Oczywiście, że nie. W kolekcji ‘city&rsquo

Czytaj dalej
Udostępnij:

Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?

Autor:
Wygoda i elegancja w jednym – na jaką okazję wybrać marynarkę damską?

Lubisz klasyczną elegancję, a może Twoją uwagę zwracają subtelne zestawy w tak zwanym stylu biurowym? Marynarki damskie powinny mieć więc stałe miejsce

Czytaj dalej
Udostępnij:

5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze

Autor:
5 nieznanych szlaków pieszych na Maderze

Madera to prawdziwy raj dla miłośników pieszych wędrówek. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów krajobrazu wyspy są lewady

Czytaj dalej
Udostępnij:

Nowy sezon? Nowe buty!

Autor:
Nowy sezon? Nowe buty!

Jak połączyć styl i funkcjonalność w taki sposób, aby powstały buty, które zachwycą designem i wygodą? Na to pytanie odpowiedź zna Lee Cooper. W najn

Czytaj dalej
Udostępnij: