Nauka pieczenia od podstaw – jak do tego podejść?
Pieczone potrawy cechują się jedynym w swoim rodzaju smakiem i aromatem. Podczas pieczenia wydzielają się związki, które nadają daniom niesamowityc
Owocowe LOVE - czyli letnie wypieki
Letnie miesiące to czas, w którym dojrzewają słodkie, pełne witamin i minerałów owoce. Wiele z nas robi różnego rodzaju przetwory - d
Butelka dobrego wina na prezent – jak wybrać i gdzie kupić?
Pomimo tego, że wina w Polsce nie są jeszcze tak popularne, jak chociażby we Francji czy we Włoszech, Polacy coraz chętniej po nie sięgają. Butelka dobre
Jak przechowywać mrożonki? 5 praktycznych porad
Dobrej klasy zamrażarka przydaje się w każdym domu, bez wyjątku. Mrożenie jest najlepszą formą przedłużania świeżości jedzenia. Dzięki niemu unikni
Rodzaje patelni - sprawdź, jaką patelnie wybrać
Patelnia to podstawowy element wyposażenia każdej kuchni i bez dwóch zdań każdy powinien ją mieć. Są patelnie teflonowe, granitowe, ceramiczne, ż
Jak zrobić dobrą domową pizzę?
Pizza to jedno z najpopularniejszych na świecie dań, które występuje w rozmaitych odmianach. Poniżej kilka porad, dzięki którym przyrządzimy
Bez jakich składników ser koryciński nie powstanie?
Ser koryciński to jeden z regionalnych przysmaków Podlasia, wyrabiany według tradycji zachowanych w gminie Korycin. Jego produkcja opiera się na prostych, n
Nie tylko w wakacje: urządź grillowe party na koniec lata
Wakacje powoli dobiegają końca. Ale nie przejmuj się, wraz z nimi wcale nie musi przeminąć ani dobra pogoda, ani dobry humor. By uprzyjemnić sobie i swoim
Kulinarne trendy 2015 w Krakowie
Krakowska kuchnia jest zróżnicowana i… najlepiej smakuje w Krakowie. Planując wakacje w tym miejscu, warto pamiętać o zarezerwowaniu czasu na
Sekrety parzenia kawy za pomocą french pressu
French press, francuska praska, zaparzacz do kawy, zaparzacz tłokowy – to bardzo różne nazwy, pod którymi kryje się jednak to samo urząd
Potrawy mięsne inspirowane jesienią
Jesień to czas polowań i świąt myśliwskich – nic więc dziwnego, że w tym czasie zajadamy się potrawami przygotowanymi na bazie mięsa. Tym bardzie
Jak gotować w garnkach na parę?
Gotowanie w garnkach na parę jest ostatnio coraz popularniejsze – wszyscy doceniają bowiem szybkość i smak przyrządzonych w ten sposób potraw! Jak j
Jak przechowywać sery dojrzewające
Polacy kochają sery. I to nie tylko tradycyjne, żółte. Coraz częściej bowiem sięgamy po nowe gatunki, szczególnie pleśniowe sery podpuszczkowe. Aby zac
Szukaj
Potrzebujesz chwili dla siebie? 5 sygnałów, że kobiece ciało domaga się regeneracji
Kilka dni temu rozpoczęła się wiosna. Towarzyszące jej przesilenie to szczególny czas – z jednej strony symbolizuje odrodzenie, z drugiej &ndas
Stylowe swetry, sukienki na każdą okazję
Sukienki sweterkowe to jeden z tych elementów garderoby, które łączą styl z wygodą. Choć najczęściej kojarzą się z chłodniejszymi miesi�
Terapia medyczną marihuaną w Polsce - fakty i mity
Ewoluujący krajobraz terapii medyczną marihuaną w Polsce przedstawia zarówno możliwości, jak i wyzwania dla pacjentów oraz pracowników
Jak dbać o instalacje i urządzenia AGD? Rola soli tabletkowanej w zmiękczaniu wody
Woda wykorzystywana w naszych domach często zawiera dużą ilość minerałów, takich jak wapń i magnez, które powodują jej twardość. Nadmiar
7 najlepszych zabiegów medycyny estetycznej – co jest teraz na topie?
Medycyna estetyczna zyskuje coraz większą popularność, a nowoczesne technologie pozwalają na skuteczne poprawienie wyglądu bez konieczności przeprowadzan