Uwaga na to, co jesz w upały!

Autor:

Upały nie sprzyjają obżarstwu. Kiedy temperatura sięga 30 stopni w pierwszej kolejności powinniśmy odstawić tzw. bomby dietetyczne, to one sprawiają, ż

Czytaj dalej

Owocowa ofensywa

Autor:

Witaminowa bomba, nektar życia, dar natury to tylko niektóre z licznych atutów, jakie można wyliczać w przypadku owoców. Dobrze wiedzieć, ile korzyści u

Czytaj dalej

Zdrowie przez cały rok – dzięki polskim owocom

Autor:

Tradycyjne owoce, takie jak maliny, czarne porzeczki czy truskawki, uprawiane w przydomowych ogródkach lub na działkach, to jedno z najlepszych źródeł wit

Czytaj dalej

Nie podawaj bigosu, czyli jak przyjąć gości na karnawałowym przyjęciu

Autor:

Karnawał, to dla większości z nas przyjęcia, bale, zabawa. Kiedy zdecydujemy się przyjąć gości we własnym domu, powinniśmy zrobić to z głową. Czasy

Czytaj dalej

Zrób to sam – domowe nalewki

Autor:Anna Ewelina Wilczyńska

Większość z nas zna przepis na jakąś nalewkę – od babci, mamy, cioci lub ze starej książki kucharskiej. Są to jednak zazwyczaj skrawki papieru up

Czytaj dalej

Serowy savoir-vivre

Autor:

Szlachetność i delikatność ich smaku, rozbudza zmysły i kubki smakowe. Nie sposób ich porównać do zwykłej goudy czy edamskiego. Szlachetne sery pleśn

Czytaj dalej

Jak przygotować dobre grzane wino

Autor:

Przede wszystkim nie dopuścić do wrzenia, ponieważ grzanego wina nie wolno gotować. Po przekroczeniu odpowiedniej temperatury trunek traci unikalny aromat i

Czytaj dalej

Kawa - jak ją podawać

Autor:

O tradycji podawania kawy napisano niejedną książkę. Ten kojarzony ze słoneczną Italią napój, ma swoich zwolenników na całym świecie. Przysłowie 

Czytaj dalej

Jak uniknąć konserwantów

Autor:

Produkty spożywcze o długiej zdatności do użycia aż 65% Polaków wiąże z zastosowaniem konserwantów. Trudno się temu dziwić, ponieważ większość pr

Czytaj dalej

W poszukiwaniu Omega-3

Autor:

Wiemy już, że każdego dnia powinniśmy znaleźć w naszej diecie miejsce na 5 porcji owoców i warzyw. Anglicy powiadają, że wystarczy jedno jabłko dzienn

Czytaj dalej

Ryby na stół – na co dzień i od święta

Autor:

Pomimo tego, że od kilku lat media, dietetycy i organizacje zdrowotne zajmują się promocją ryb jako jednego z najwartościowszych pokarmów, to ich spożyci

Czytaj dalej

Kuchnia małego alergika

Autor:

Kiedy u swojego malca zaobserwujesz pierwsze objawy alergii pokarmowej sprawdź czy nie jest to przypadkiem uczulenie na gluten. Najważniejszym, a zarazem pier

Czytaj dalej

Pomyśl ciepło o zimie z coffeeheaven

Autor:

Śnieżki, ciepłe czerwienie, zapach korzennych przypraw - do coffeeheaven zawitała już urocza zimowa atmosfera. Pod hasłem warm your winter w kawiarniach w

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: