Rewolucja na patelni, czyli lekcje zdrowego smażenia
O daniach smażonych często mówi się, iż są niezdrowe i ciężkostrawne. Jednak to nie sam proces obróbki termicznej, a niewłaściwa technika przyrządza
Zdowe i smaczne - sałatki
Wiosna to czas przebudzenia zarówno dla przyrody, jak i dla nas. Szczególnie teraz, kiedy jesteśmy narażeni na wiosenno - zimowe przesilenie, zatroszczmy si
Przekąski dla całodniowej witalności
Obecny tryb życia sprawia, iż zapominamy o właściwej diecie. Główne posiłki dnia często nie składają się z potrzebnych składników odżywczych. Uwag
366 Obiadów - praktyczna książka kucharska
366 Obiadów… książka kucharska z początku XX wieku napisana przez autorkę „Kucharza krakowskiego” – Marię Gruszecką. Zawiera wypr
Dodatek w postaci karczocha
Karczochy wciąż w polskiej kuchni pojawiają się zbyt rzadko w różnorakich potrawach. Trudno dostępne wydają się być rarytasem, który ciężko wykorzy
Święta bez wyrzeczeń... i bez szkody dla figury
Zasiadając do kolacji wigilijnej, a potem biesiadując na przy suto zastawionych stołach podczas licznych rodzinnych i towarzyskich spotkań, często zastanaw
Gotowanie jest modne
Na polskim rynku wydawniczym dostępna jest długo oczekiwana i przez wielu pożądana "Kuchnia. Produkty z czterech stron świata" autorstwa znanego i cenioneg
Jesienią wzmocnij swoją odporność poprzez dietę
Nawet złota polska jesień potrafi dać nam się we znaki. Chłodne wieczory, przelotne deszcze sprawiają obniżenie odporności naszego organizmu. Warto go w
Zakręcone przetwory warzywne, czyli w poszukiwaniu oryginalnych smaków
Coraz chętniej eksperymentujemy w kuchni. Próbujemy wszelkiego rodzaju nowości spożywczych, poszukujemy oryginalnych przepisów. Robimy wszystko, by zaskocz
Wzmacniajmy się z witaminą C!
Jednym z najlepiej znanych sposobów na wzmocnienie odporności, jest solidna dawka witaminy C. Skutecznie pomaga w walce z przeziębieniem, a także – ja
Sól: białe złoto czy biała śmierć?
Sól, kiedyś droższa od złota, dziś nazywana jest "białą śmiercią". Mimo to niewielu z nas stara się ograniczyć jej spożywanie, które często jest n
Porcja witamin w każdym posiłku
5 porcji warzyw, owoców lub soku każdego dnia? Dietetycy zalecają spożywanie 5 posiłków w ciągu dnia – więc jedna porcja powinna znaleźć się w
Jesteś na diecie? - Jedz sorbety!
Lato to czas, w którym ze smakiem zajadamy się lodami. Jeżeli jednak dbamy o swoją sylwetkę lub akurat jesteśmy w trakcie diety odchudzającej, możemy wy
Szukaj
Jaka praca na okres świąteczny?
Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?
Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji
W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad
Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski
Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war