Rewolucja na patelni, czyli lekcje zdrowego smażenia

Autor:

O daniach smażonych często mówi się, iż są niezdrowe i ciężkostrawne. Jednak to nie sam proces obróbki termicznej, a niewłaściwa technika przyrządza

Czytaj dalej

Zdowe i smaczne - sałatki

Autor:

Wiosna to czas przebudzenia zarówno dla przyrody, jak i dla nas. Szczególnie teraz, kiedy jesteśmy narażeni na wiosenno - zimowe przesilenie, zatroszczmy si

Czytaj dalej

Przekąski dla całodniowej witalności

Autor:Ewa Madaj

Obecny tryb życia sprawia, iż zapominamy o właściwej diecie. Główne posiłki dnia często nie składają się z potrzebnych składników odżywczych. Uwag

Czytaj dalej

366 Obiadów - praktyczna książka kucharska

Autor:

366 Obiadów… książka kucharska z początku XX wieku napisana przez autorkę „Kucharza krakowskiego” – Marię Gruszecką. Zawiera wypr

Czytaj dalej

Dodatek w postaci karczocha

Autor:Natalia Tyszka

Karczochy wciąż w polskiej kuchni pojawiają się zbyt rzadko w różnorakich potrawach. Trudno dostępne wydają się być rarytasem, który ciężko wykorzy

Czytaj dalej

Święta bez wyrzeczeń... i bez szkody dla figury

Autor:dr Radosław Kożuszek

Zasiadając do kolacji wigilijnej, a potem biesiadując na przy suto zastawionych stołach podczas licznych rodzinnych i towarzyskich spotkań, często zastanaw

Czytaj dalej

Gotowanie jest modne

Autor:

Na polskim rynku wydawniczym dostępna jest długo oczekiwana i przez wielu pożądana "Kuchnia. Produkty z czterech stron świata" autorstwa znanego i cenioneg

Czytaj dalej

Jesienią wzmocnij swoją odporność poprzez dietę

Autor:

Nawet złota polska jesień potrafi dać nam się we znaki. Chłodne wieczory, przelotne deszcze sprawiają obniżenie odporności naszego organizmu. Warto go w

Czytaj dalej

Zakręcone przetwory warzywne, czyli w poszukiwaniu oryginalnych smaków

Autor:

Coraz chętniej eksperymentujemy w kuchni. Próbujemy wszelkiego rodzaju nowości spożywczych, poszukujemy oryginalnych przepisów. Robimy wszystko, by zaskocz

Czytaj dalej

Wzmacniajmy się z witaminą C!

Autor:

Jednym z najlepiej znanych sposobów na wzmocnienie odporności, jest solidna dawka witaminy C. Skutecznie pomaga w walce z przeziębieniem, a także – ja

Czytaj dalej

Sól: białe złoto czy biała śmierć?

Autor:

Sól, kiedyś droższa od złota, dziś nazywana jest "białą śmiercią". Mimo to niewielu z nas stara się ograniczyć jej spożywanie, które często jest n

Czytaj dalej

Porcja witamin w każdym posiłku

Autor:

5 porcji warzyw, owoców lub soku każdego dnia? Dietetycy zalecają spożywanie 5 posiłków w ciągu dnia – więc jedna porcja powinna znaleźć się w

Czytaj dalej

Jesteś na diecie? - Jedz sorbety!

Autor:Natalia Tyszka

Lato to czas, w którym ze smakiem zajadamy się lodami. Jeżeli jednak dbamy o swoją sylwetkę lub akurat jesteśmy w trakcie diety odchudzającej, możemy wy

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: