Zachowaj smak lata na dłużej w przetworach

Autor:Natalia Tyszka

Moda na robienie przetworów coraz bardziej nas opuszcza. Nie czujemy potrzeby siedzenia nad wekami, kiedy wszystko jest tak łatwo dostępne w sklepach. Czy je

Czytaj dalej

Świeży dodatek do letnich potraw – bazylia

Autor:Natalia Tyszka

Jej ojczyzną jest tropikalna strefa Azji, gdzie uprawiano ją od czasów przedhistorycznych. Wieńce uplecione z bazylii znaleziono w piramidach egipskich. Z I

Czytaj dalej

Arbuzowy zawrót głowy

Autor:Natalia Tyszka

Znacie kogoś, kto by nie lubił arbuzów? Chyba tak jak truskawek – zwolenników tych owoców nie brakuje. I bardzo słusznie! Niewiele z Was wie, że ow

Czytaj dalej

Wakacyjna porcja słońca i witamin

Autor:Barbara Kusicka

Dla większości z nas zbliża się ulubiona pora roku – lato, kiedy dużo czasu spędzamy na świeżym powietrzu, spacerujemy, uprawiamy sporty. Dzieci m

Czytaj dalej

Eliksir urody z pietruszki – czy to możliwe?

Autor:Natalia Tyszka

Pietruszka poza tym, że sprawdza się jako aromatyczny dodatek do potraw posiada wiele właściwości zbawiennych dla zdrowia i urody naszego organizmu. Nie na

Czytaj dalej

Inspiracje na weselne menu

Autor:Barbara Kusicka

Śmiało możemy powiedzieć, że sezon wesel właśnie w maju ruszył pełną parą. Ci, którzy organizację przyjęcia weselnego mają już za sobą dobrze w

Czytaj dalej

Zdrowy dodatek do potraw – oliwa z oliwek

Autor:Natalia Tyszka

Nie bez powodu oliwa z oliwek nazywana jest eliksirem długowieczności. Ze względu na swoje pochodzenie i wartości odżywcze stała się jednym z najczęści

Czytaj dalej

Cała prawda o cukrze trzcinowym

Autor:Natalia Tyszka

Cukier trzcinowy wciąż zyskuje swoich zwolenników. Jeszcze niedawno można było go kupić jedynie w sklepach z ekologiczną, zdrową żywnością. Dzisiaj n

Czytaj dalej

Nie zapominaj o śniadaniu!

Autor:Natalia Tyszka

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem każdego dnia. To właśnie ono dostarcza siły i energii na rozpoczynający się dzień. Warto więc zadbać o to, b

Czytaj dalej

A dla zdrowia – szklanka soku pomidorowego

Autor:Natalia Tyszka

Sok z pomidorów może i nie cieszy się aż takim zainteresowaniem ze względu na swój smak, który nie każdemu pasuje. Zupełnie różni się on bowiem od t

Czytaj dalej

Ocet jabłkowy – z czym to się je?

Autor:Barbara Kusicka

Statystyki wskazują, że ze zbędnymi kilogramami boryka się aż 40% z nas. Większość przegrywa tę walkę,głównie z tego powodu, że cudowne diety czy g

Czytaj dalej

Brązowa dieta ryżowa

Autor:Barbara Kusicka

Utarło się, że ryż, jako alternatywa dla ziemniaków czy klusek, jest sprzymierzeńcem każdej diety odchudzającej. Niestety, ryż biały, choć lekkostraw

Czytaj dalej

Trawa cytrynowa – przyprawa pełna aromatu

Autor:Natalia Tyszka

Trawa cytrynowa nadaje potrawom charakterystyczny lekko cytrynowy smak. Najczęściej stosujemy ją przyrządzając specjały z kuchni orientalnej lub śródzie

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: