Podstawowy składnik pożywienia – błonnik

Autor:Natalia Tyszka

Błonnik znajduje się w każdym produkcie pochodzenia roślinnego. Substancja ta nie jest trawiona przez nasz organizm, pomimo tego odgrywa jedną z najważnie

Czytaj dalej

Dieta na wiosenne przesilenie

Autor:Barbara Kusicka

Wiosna budzi się bardzo leniwie. Krótsze zimowe dni i chłód spowodowały, że organizm jest bardzo zmęczony, a nam brakuje chęci do działania. Jak sobie

Czytaj dalej

Warto jeść czosnek

Autor:Natalia Tyszka

Czosnek to zarazem gatunek warzywa, przyprawa do potraw, a także roślina lecznicza o bogatych właściwościach. Pochodzi z Azji, skąd rozprzestrzeniony zos

Czytaj dalej

Wiosenna metamorfoza

Autor:Emilia Bolska

Któż z nas nie lubi wiosny i nie tęskni do niej? Gdy nadchodzą ciepłe dni, mamy ochotę zanucić: "Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty…". Wiosna to cza

Czytaj dalej

Uczymy się odpowiedni sposób umieszczać żywność w lodówce

Autor:Barbara Kusicka

Wydawałoby się, że poukładanie produktów żywnościowych w lodówce to żadna filozofia. Większość z nas nawet się nad tym nie zastanawia. Po powrocie

Czytaj dalej

Z historii przypraw - curry

Autor:Emilia Bolska

Curry słusznie kojarzy nam się z kuchnią indyjską. Od jakiegoś czasu jednak zaczyna królować również na polskich stołach. Warto wobec tego wiedzieć s

Czytaj dalej

Przygotuj się na przesilenie wiosenne

Autor:Emilia Bolska

Wszyscy zgodnie przyznamy, że mamy już dość śniegu i mrozu. Chyba każdy z nas zaczął już niecierpliwie wyglądać wiosny. Na szczęście już rozpoczni

Czytaj dalej

Karnawałowy zawrót głowy

Autor:

Długie, jesienne i zimowe wieczory powodują, że bardzo często ogarnia nas melancholia, a nasze myśli powracają do letnich dni pełnych słońca i relaksu.

Czytaj dalej

Postaw kaczkę na stół!

Autor:Natalia Tyszka

Zapewne niejedna gospodyni ma już za sobą ustalanie świątecznego menu. W pierwszej kolejności przygotowujemy listę zakupów i planujemy czas na większe z

Czytaj dalej

Dodaj smaku herbacie

Autor:

Smak herbaty zależy od rodzaju wody, której używamy do jej zaparzania. Aby zachować naturalny aromat herbacianych liści, do przygotowania tego napoju nale

Czytaj dalej

Soja a indeks glikemiczny

Autor:

Zalety produktów sojowych są znane nie od dziś. Codziennie odkrywamy nowe czynniki pozytywnie wpływające na nasze zdrowie. By zdrowo żyć musimy dostarcza

Czytaj dalej

Zamknij lato w słoiku

Autor:

Przy pomocy tradycyjnego cukru białego, łatwo i szybko można przygotować smakowite marmolady, musy i wszelkie domowe konfitury. Choć na ich sporządzenie t

Czytaj dalej

Wzmocnij organizm, zadbaj o sylwetkę

Autor:

Zimą jest chyba najbogatszym źródłem witamin z grupy B, witamin C i K oraz potasu, wapnia, żelaza i błonnika. Kiszona kapusta, bo o niej mowa, to prawdziw

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: