Biszkopt niejedno ma imię

Autor:

Domowe od firmy Delic-Pol to marka, pod którą kryją się produkty przyrządzane według tradycyjnych receptur. Pośród nich znaleźć można Biszkopty - pra

Czytaj dalej

Odkryj źródło witalności na zimowe dni

Autor:

Spadek odporności czy brak sił sprawiają, że podczas zimowych poranków marzymy raczej o okryciu się kołdrą niż podejmowaniu nowych wyzwań. Dlatego tak

Czytaj dalej

Ekskluzywny bałwanek z wisienką

Autor:

Czekolada od wieków kojarzona jest z miłością. A przecież Boże Narodzenie to właśnie czas, w którym pełno jest ciepła i spotkań rodzinnych. Kolacja

Czytaj dalej

Słodkie Święta z Gellwe

Autor:

Zwyczaj pieczenia świątecznych ciast jest głęboko zakorzeniony w polskiej tradycji. Dla wielu z nas, główną atrakcją świątecznego stołu oprócz trady

Czytaj dalej

Zdrowa kuchnia śródziemnomorska

Autor:

Dlaczego Włosi zawsze tryskają energią, Kreteńczycy dożywają 100 lat a Greczynki poszczycić się mogą długimi, zdrowymi włosami? To oczywiście zasłu

Czytaj dalej

Ekologiczna kuchnia – kawa z żołędzi

Autor:Barbara Kusicka

Kuchnia ekologiczna coraz bardziej zaskakuje swoją popularnością. Jeszcze kilka lat temu nikt nie robił sobie zachodu, żeby kupować ekologiczną, zdrowsz

Czytaj dalej

Na imprezę tosty!

Autor:Emilia Bolska

Tosty to chyba najprostsza i najmniej wymagająca potrawa, jaką jesteśmy w stanie przygotować, kiedy nie mamy za wiele czasu lub gdy znienacka zapukają do n

Czytaj dalej

Sezon grillowy czas zacząć!

Autor:Natalia Tyszka

Sezon grillowy w Polsce można uznać za rozpoczęty wraz z początkiem długiego majowego weekendu. Wtedy to masowo zasiedliśmy po raz pierwszy w ogrodach, na

Czytaj dalej

Piękno ukryte w filiżance białej herbaty

Autor:Emilia Bolska

Wiosną, gdy cała przyroda budzi się z zimowego snu, zaczynamy czuć wzrastającą w nas energię. Niestety nasz organizm z trudnością przystosowuje się do

Czytaj dalej

Parboiled- ryż, który się nie klei

Autor:Emilia Bolska

Nie zaglądać do garnka, mieszać tylko widelcem, przepłukać kilkakrotnie przed gotowaniem, dodawać olej, oliwę, masło, wcześniej przesmażać na patelni

Czytaj dalej

Sposób na niejadka

Autor:

Smakołyk Boba i Smakołyk Puchatka to smaczne wędliny kanapkowe z charakterystycznymi wizerunkami sympatycznych postaci na przekroju – Boba Budowniczego

Czytaj dalej

Szybka rozgrzewka sposób na zimę

Autor:

Tegoroczna zima postanowiła dać nam mroźnego prztyczka w nos. Od kilku lat obchodziła się z nami łagodnie i zdążyliśmy zapomnieć już czym są wysokie

Czytaj dalej

Jęczmienne tajemnice babuni

Autor:

Nie ma jak… u babci. Tam zawsze, niezależnie od tego, czy wpadamy z wizytą zapowiedzianą czy niezapowiedzianą, czeka na nas ciepły obiad. Babcie maj

Czytaj dalej

Szukaj

Jaka praca na okres świąteczny?

Autor:
Jaka praca na okres świąteczny?

Okres przedświąteczny to wyjątkowo gorący czas w roku. W związku z tym wiele przedsiębiorstw potrzebuje dodatkowych rąk do pracy. Z kolei znaczna częś

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Autor:
Dobry prawnik od nieruchomości — co powinno go cechować?

Rynek nieruchomości to obszar, w którym szczególnie ważna jest znajomość przepisów prawnych i ich praktycznego zastosowania. Każda tra

Czytaj dalej
Udostępnij:

Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

Autor:
Elegancki dress code – jak dopasować ubranie do okazji

W świecie biznesu odpowiedni strój to klucz do budowania profesjonalnego wizerunku. Wybór ubrań zależy nie tylko od branży, ale także od konk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Autor:
Najlepsza sukienka na wesele dla mamy: garść porad

Dzień, w którym własne dziecko bierze ślub jest wyjątkowy w życiu każdej matki. To szczególna chwila, która na zawsze pozostaje w pam

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Autor:
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski

Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war

Czytaj dalej
Udostępnij: